США передали Україні ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer, — посольство

США передали Україні ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer, — посольство
Уряд США передав Україні вакцини Pfizer проти COVID-19.

Уряд США передав Україні ще майже мільйон доз вакцини Pfizer проти COVID-19. Вакцини доправила організація ЮНІСЕФ через глобальний фонд COVAX. Про це йдеться на сторінці у Twitter посольства США в Україні.

У посольстві зазначили, що це частина глобальної допомоги у забезпеченні українців важливим захистом проти хвороби, особливо під час поширення штаму Омікрон.

Ці вакцини демонструють відданість США підтримці України шляхом надання доступу до безпечних, якісних вакцин проти COVID-19, — запевнили в американському посольстві.

Та додали, що вакцини — це один із найкращих засобів боротьби з пандемією.

Своєю чергою для проведення ревакцинації проти COVID-19 (вакцинація бустерною дозою) Міністерство охорони здоров'я дозволило використовувати будь-яку зареєстровану в Україні вакцину.

Про це йдеться в тексті наказу МОЗ №26 від 6 січня 2022 року "Про введення в дію рішення оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуації з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації", передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до оприлюдненого на сайті МОЗ тексту наказу, для проведення ревакцинації дозволено використовувати будь-яку з вакцин, зареєстрованих в Україні. 

За даними Реєстру лікарських засобів, нині в Україні зареєстровано ковідні вакцини компаній AstraZeneca, Sinovac Biotech, Pfizer, Moderna та Jonson&Jonson.

У тексті наказу не зазначено, яким вакцинам слід надавати перевагу, відповідно можна обирати будь-яку із зареєстрованих в Україні.

Ревакцинація, згідно з наказом, проводиться не раніше ніж через шість місяців після введення останньої дози при первинній вакцинації.

Цей наказ також дозволяє проводити ревакцинацію для всіх категорій населення старше 18 років, які не належать до групи пріоритетної вакцинації за умови наявності достатньої кількості вакцин. 

Нагадаємо, раніше у низці країн ЄС відбулися масові антиковідні протести.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 5 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 5 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу
За інформацією МОЗ, понад 13 млн людей в Україні отримали дві дози вакцини проти COVID-19 та завершили курс щеплення.
МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим МОЗ доповнило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов'язковим
Міністерство охорони здоров'я України розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.
Loading...
Load next