Локдаун мало або взагалі не впливає на смертність від Covid-19, — дослідження

Локдаун мало або взагалі не впливає на смертність від Covid-19, — дослідження
Зате карантин негативно вплинув на економіку країн світу.

Згідно з новим аналізом дослідників з Університету Джона Хопкінса, карантин у США та Європі мало або зовсім не вплинув на зниження смертності від COVID-19.

Про це пише "The Washington Post",  передає "ПравдаТУТ News".

Закриття під час ранньої фази пандемії у 2020 році знизило смертність від COVID-19 приблизно на 0,2%, йдеться в широкому огляді багатьох наукових досліджень.

Ми не знаходимо доказів того, що блокування, закриття шкіл, закриття кордонів та обмеження зібрань мали помітний вплив на смертність від COVID-19, — пишуть дослідники.

Але в дослідницькій роботі зазначено, що блокування натомість справді мали "руйнівний вплив" на економіку та сприяли численним соціальним проблемам.

Вони сприяли зниженню економічної активності, росту безробіття, скороченню навчання в школі, викликали політичні заворушення, сприяли домашньому насильству та підриву ліберальної демократії, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що у грудні 2019 року в китайському місті Ухань, де зафіксували перший випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2, почалася "біологічна світова війна".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID В Україні за добу підтвердили 1054 випадки захворювання на COVID
В Україні за вчорашній день, 6 серпня, медики зафіксували 1054 випадки коронавірусного захворювання.
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 286 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 286 українців
За добу 24 липня в Україні виявлено 763 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Loading...
Load next