Система охорони здоров'я на сході України практично зруйнована - ВООЗ

Система охорони здоров'я на сході України практично зруйнована - ВООЗ
В організації зазначили, що досі не змогли отримати доступ до нужденних в Маріуполі і не мають відомостей про стан здоров'я населення, яке знаходиться в облозі.

На сході України система охорони здоров'я практично зруйнована, що ставить під загрозу життя тисяч людей у Маріуполі та інших обложених містах. Повідомляє Голос Америки.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Бхану Бхатнагар заявив, що організація досі не змогла отримати доступ до нужденних в Маріуполі і не має відомостей про стан здоров'я населення, яке перебуває в облозі. 

ВООЗ закликає забезпечити доступ до постраждалих районів для оцінки потреб системи охорони здоров'я та надання життєво важливих медичних послуг хворим і пораненим.

Бхатнагар сказав, що ВООЗ направляє допомогу, яка необхідна в Маріуполі, ближче до міста. Але він додав, що дуже важливо, щоб безпечний доступ був організований в найкоротші терміни.

Нам потрібно припинення бойових дій принаймні на два дні, щоб доставити життєво важливі предмети постачання, а також оцінити потреби області. Ми очікуємо гіршого. Система охорони здоров'я зруйнована і це тягне за собою всілякі наслідки. Є поранені, які потребують допомоги, - сказав він.

Бхатнагар зазначив, що є також люди з хронічними захворюваннями та іншими потребами в медичній допомозі, які не мають доступу до життєво важливих ліків. Він сказав, що результати нового опитування ВООЗ, проведеного серед тисячі домогосподарств по всій Україні, показують, який руйнівний вплив війна завдає на їх доступ до медичного обслуговування.

У двох з п'яти домогосподарств принаймні один член сім'ї страждає хронічними захворюваннями, такими як рак, діабет і хвороби серця. З них кожен третій відчуває труднощі з доступом до медичної допомоги у зв'язку зі своїми хронічними захворюваннями. Наше опитування також показує, що війна впливає на поведінку людей, які звертаються за медичною допомогою: менше третини домогосподарств заявили, що змогли звернутися за медичними послугами, - додав він.

Бхатнагар додав, що 39% опитаних стверджують, що ситуація з безпекою заважає їм звернутися за медичною допомогою, в той час, як 27% кажуть, що в їхньому районі взагалі не надаються медичні послуги.

Нагадаємо, що 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна. VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео) Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)
Від Данії на Харківщину передали 18 нових автомобілів швидкої допомоги. Від початку російсько-української війни там було пошкоджено 19 «швидких».
Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях
Білий фосфор викликає важкі опіки, аж до кісток та кісткового мозку.
Loading...
Load next