Найбільша кількість випадків захворювання на віспу мавп зафіксована в США

Найбільша кількість випадків захворювання на віспу мавп зафіксована в США

На сьогодні у світі зареєстровано понад 18 тисяч випадків зараження віспою мавп у 75 країнах. Як повідомляє ВВС, найбільше випадків зафіксовано в США, 3800. Влада країни думає над оголошенням надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я.

Згідно з даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, станом на 25 липня в країні зафіксовано 3846 підтверджених або передбачуваних випадків захворювання. Ця цифра перевищує показник Іспанії, де вже зафіксовано 3100 випадків інфікування віспою мавп. Вона також свідчить про спалах захворювання та збільшення випадків тестування на захворювання.

Ще дві країни з великою кількістю хворих – Німеччина та Велика Британія, які повідомили про 2352 та 2208 випадків відповідно.

Видання Washington Post повідомляло, що адміністрація Джо Байдена розглядає можливість оприлюднити надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я. Це дозволить уряду використовувати федеральні засоби для боротьби зі спалахом, підвищення обізнаності громадськості та кращого збору відповідних даних. Повідомляється також, що адміністрація планує призначити координатора з Білого дому, який контролюватиме реакцію уряду на віспу мавп.

21 липня 50 законодавців-демократів направили відкритий лист Байдену, закликаючи його оголосити надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я та надіслати мільйони доз вакцини до США з виробничих потужностей за кордоном.

Незважаючи на те, що офіційні особи заявляють, що геї та бісексуали знаходяться у зоні найвищого ризику, є побоювання, що віспа мавп поширюється і серед інших груп населення. 22 липня у США зафіксували перший випадок зараження у дітей.

На даний момент у країні не зафіксували жодної смерті від захворювання.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ оголосили глобальну надзвичайну ситуацію через поширення мавпячої віспи.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому
Жителі міст, в яких ведуться бойові дії, можуть отримати контузію від вибухової хвилі.
Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео) Гуманітарна допомога військовим: Харків отримав нові «швидкі» (відео)
Від Данії на Харківщину передали 18 нових автомобілів швидкої допомоги. Від початку російсько-української війни там було пошкоджено 19 «швидких».
Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях Що робити при фосфорному бомбардуванні: правила безпеки та механізм дій при пораненнях
Білий фосфор викликає важкі опіки, аж до кісток та кісткового мозку.
Loading...
Load next