"Я бачу нас, ми були в такій же ситуації": медик із США допомагає лікувати поранених в Україні

"Я бачу нас, ми були в такій же ситуації": медик із США допомагає лікувати поранених в Україні

Лікар із Техасу Монзер Язджі вже тричі приїжджав в Україну, щоб допомогти місцевим медикам лікувати поранених на війні.

Як і всіх лікарів, насамперед, наш обов'язок і наша етика – допомогти кожній нужденній людині у світі, – сказав він телеканалу CNN, передає mind.

Зазначається, Язджі, американець сирійського походження, здійснив понад 30 медичних місій до Сирії під час війни, яка розпочалася там у 2011 році.

Те, що відбувається в Україні, відбувалося і в Сирії. І я відчуваю, що я є частиною цього, – сказав він.

Варто додати, що станом на минулий тиждень Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила близько 120 атак на медичні установи з початку вторгнення росії в Україну.

За його словами, в Україні є постійна потреба проводити складні операції. За його словами, один чоловік втратив половину плеча, але завдяки вчасно наданій хірургічній допомозі вижив. Є також проблеми з водою, медикаментами та електрикою в місцях, які найбільше страждають від російських обстрілів.

Коли я бачу українських лікарів, які страждають через те, що вони виснажені морально, фізично через цей напад на них, я бачу нас, самих себе, ми були в такій же ситуації. Ось чому все це змушує мене приїхати до України і бути з ними, – сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові застосовують новітню технологію лікування поранених у війні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next