В Україні останніми тижнями стабільне зростання захворюваності на COVID-19 - Кузін

В Україні останніми тижнями стабільне зростання захворюваності на COVID-19 - Кузін

Протягом останніх тижнів в Україні спостерігається стабільне зростання захворюваності на Covid-19. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоровʼя - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

В останні тижні у нас є досить таке стабільне зростання захворюваності на Covid-19. Стабільне протягом минулих п'яти тижнів. Було певне затишшя на початку січня, але останні п'ять тижнів у нас щотижня додається в кількості офіційно підтверджених випадків Covid-19. Ми не досягли ще жовтневого піку, однак маємо близько 15 тисяч випадків за минулий тиждень, - повідомив він.

За словами Кузіна, кількість померлих від коронавірусу та госпіталізованих наразі становить до 100 осіб на тиждень. Він додав, що цей показник є вдвічі меншим, ніж восени, водночас, зростання спостерігається.

Статистика залишається для нас сумною з невтішними прогнозами у тому, що понад 85% серед померлих - люди віком понад 60 років, які повинні бути не просто щеплені двома дозами, а повинні були отримати і першу "бустерну дозу", - зауважив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, що виявлення походження Covid-19 є моральним обов'язком - ВООЗ.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
За добу в Україні підтвердили 5 094 нових випадків захворюваності на COVID За добу в Україні підтвердили 5 094 нових випадків захворюваності на COVID
Станом на сьогодні, 2 травня в Україн зареєстровано 2 083 180 випадків зараження коронавірусом, 5 094 з них виявили за останню добу.
В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19 В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19
В Україні минулої доби медики зареєстрували 4 606 випадків зараження коронавірусом.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Loading...
Load next