Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину

Україна у "жовтій зоні": Донецька область вийшла з “помаранчевої” зони карантину
В Україні не залишилося більше регіонів, де був би перевищений хоч один показник по COVID-19. Внаслідок цього усі українські області наразі перебувають у "жовтій" карантинній зоні.

Донецька область вийшла з "помаранчевої" в "жовту" зону епідемічної небезпеки, таким чином на сьогодні вся Україна в "жовтій" зоні. Про це свідчать дані, які були оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що в Донецькій області в норму повернувся показник відсотка від епідемічного порогу, який тепер становить 94,4% при нормі 100%. Днем раніше він становив 108,5%.

В області значно послаблять карантин, однак деякі обмеження все ж таки залишаться:

  • масові заходи дозволяються лише за участі до 30 людей, з наповненістю 1 людина на 4 м² або заповненістю залу до 50%;
  • заборонено відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку;
  • заборонена робота кафе, барів, ресторанів після 22:00 та до 07:00. Але дозволяється адресна доставка і навинос;
  • перевезення пасажирів відбувається тільки в межах сидячих місць;
  • обов'язково носити маски або респіратори у громадських будівлях.

Зазначимо, що у місті Києві, Закарпатській, Полтавській та Хмельницькій областях нижчий відсоток від епідпорогу становить менш як 50%, а у Вінницькій області - коефіцієнт виявлення випадків інфікування менше ніж 5%.

 

Читайте також
Чотири області в Україні вже з наступного тижня можуть перейти у "червону" зону (відео) Чотири області в Україні вже з наступного тижня можуть перейти у "червону" зону (відео)
Упродовж найближчих 2-3 тижнів Житомирська, Львівська, Донецька і Харківська області можуть перейти до червоної зони.
В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня В Україні продовжили адаптивний карантин до 31 грудня
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій планує запровадити "жовтий" рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
Loading...
Load next