За квітень в Україні зареєстровано 878 нових випадків ВІЛ-інфекції - МОЗ

За квітень в Україні зареєстровано 878 нових випадків ВІЛ-інфекції - МОЗ

Лікування ВІЛ-інфекції для усіх пацієнтів є безоплатним та адаптоване до ситуації в країні. Важливо, щоб кожна людина, яка живе з ВІЛ-інфекцією отримувала високоефективну АРВ-терапію постійно і без переривань.

На цьому під час акції до Дня пам’яті людей, які померли від СНІДу, наголосив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє МОЗ

В умовах воєнного стану було продовжено терміни видачі ліків АРВ-терапії, запроваджено видачу антиретровірусних препаратів через мобільні бригади, забезпечено обмін інформацією з сусідніми державами, щоб не допускати переривання терапії для українців, які виїхали за кордон. Це системна робота МОЗ і міжнародних партнерів. І зараз ми говоримо про те, що ці механізми, які були запроваджені на початку війни, показують свою ефективність, — зазначив заступник міністра.

Зараз в Україні 121 тисяча людей отримує антиретровірусні препарати, понад 264 тисячі пацієнтів регулярно отримують послуги з профілактики ВІЛ за кошти держбюджету та 32 тисячі — послуги з догляду та підтримки.

Нагадаємо, У ГУР назвали головну мету ракетних атак рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Біля однієї з львівських лікарень утворилась черга із "швидких" з хворими на Covid
Біля львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги сфотографували чергу зі "швидких", які доправляли в лікарню хворих на Covid.
Loading...
Load next