Уряд Франції допоможе відновити систему охорони здоров’я України

Уряд Франції допоможе відновити систему охорони здоров’я України

Уряд Франції продовжить допомагати відновлювати систему охорони здоров’я України, зокрема відбудовувати медичну інфраструктуру.

Про це повідомляє МОЗ.

За словами Віктора Ляшка, команда МОЗ вже підготувала проєкт будівництва загальної лікарні у деокупованій Бородянці, для якої була обрана технологія модульного будівництва “prefabricated”. За попередніми проєктними розрахунками, лікарня, яку будуватимуть за фінансової підтримки уряду Франції, розрахована на 84 ліжко-місця.

Зокрема, у межах проєкту відбудови пошкодженої росіянами Центральної районної лікарні в Ізюмі уряд Франції готовий закупити та поставити все необхідне медичне обладнання, а також надати підтримку у розвитку системи надання медичних послуг у регіоні.

Під час зустрічі сторони обговорили ще один спільний проєкт з Францією — закупівлю мамографів для українських медзакладів. На це передбачено близько 15 мільйонів євро.

Нагадаємо, ШОК! Сімʼя 25 років жила під бойовою гранатою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов
МОЗ України закуповує кисневі концентратори для первинної ланки медицини.
Український COVID-сертифікат протестували у Франції (відео) Український COVID-сертифікат протестували у Франції (відео)
Український COVID-сертифікат у "Дії" успішно протестували за кордоном. Він одними з першими отримав визнання Євросоюзу.
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
Loading...
Load next