Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку

Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.

Про це очільник МОЗ, Степанов написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Протягом 2021 року передбачено 300 трансплантацій кісткового мозку в Україні. Щороку ця цифра зростатиме", - зазначив урядовець.

Зокрема міністр розповів, що 23 квітня з Київського центру трансплантації кісткового мозку виписали 18-річного хлопця, який родом з Прикарпаття - Олександра Цимбалюка. Місяць тому пацієнту зробили пересадку кісткового мозку, а донором для хлопця став його 20-річний брат - "Брат врятував життя брату".

Зокрема ще у грудні минулого 2020 року Олександру діагностували важку форму апластичної анемії. Єдиним варіантом побороти діагноз медиків для хлопця була трансплантація кісткового мозку, донором якого став його рідний брат.

"Коли рік тому я прийшов на посаду міністра, поставив собі мету: досягти повної трансплантаційної незалежності України. Адже маючи найкращих лікарів, маючи наукову базу, ми можемо рятувати набагато більше життів, ніж зараз, і вкладати кошти в розвиток своєї медицини", - повідомив Степанов.

Нагадаємо, що нещодавно авіація Нацгвардії допомогла транспортувати до Києва органи донорки із Запоріжжя. Завдяки цьому медики врятують життя інших пацієнтів, в тому числі 11-річного хлопчика та жінки у якої виявили цироз печінки.

Читайте також
Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів
Авіація Нацгвардії допомогла транспортувати до Києва органи донорки із Запоріжжя. Завдяки цьому медики врятують життя інших пацієнтів, в тому числі 11-річного хлопчика та жінки у якої виявили цироз печінки.
У МОЗ заявили про "підйомні" виплати для медиків У МОЗ заявили про "підйомні" виплати для медиків
У МОЗ планують залучити медиків у різні населені пункти, де не вистачає працівників.
Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео) Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео)
Медикам лікарні швидкої допомоги вдалося зробити рекордну кількість пересадок. Один донор урятував п'ять життів.
Loading...
Load next