У світі поширюється новий варіант "Омікрону" під назвою "Кентавр"

У світі поширюється новий варіант "Омікрону" під назвою "Кентавр"

Захворюваність на коронавірус зростає у всьому світі, у тому числі й в Україні. За даними МОЗ, кількість хворих зросла на 35,5%. Зростання захворюваності на ковід спостерігається, тому що вірус продовжує мутувати. Відомо, що тільки один штам "Омікрон" вже має три підвиди: BA.4, BA.5 та ВА.2.75. Останній "мутант" — штам, який з'явився в Індії та отримала назву "Кентавр".

Як і будь-який коронавірус, "Кентавр" може розпочатися як проста застуда. Людина відчуває сильну слабкість, головний біль, температуру. Також можливі неприємні прояви з боку шлунково-кишкового тракту: блювання, діарея.

"Кентавр" також може викликати сильний кашель, пневмонію та, відповідно, зниження вмісту кисню в крові. Наразі немає достовірних даних про те, що "Кентавр" більш небезпечний, ніж інші підвиди "Омікрону". Як наголошують у Всесвітній організації охорони здоров'я, це питання зараз ретельно вивчають. Відомо, що "Омікрон" набагато заразніший, ніж попередні штами коронавірусу, але при цьому він менш агресивний. Тобто рідше викликає важкі форми хвороби.

Вірусологи Імперського коледжу Лондона заявляють про те, що у "Кентавра" "набагато більше мутацій, ніж в "Омікрону" та інших його підвидів. А це означає, що він має більше можливостей заразити навіть тих, хто має вже імунітет, отриманий завдяки перенесеному захворюванню або вакцинації".

Наразі в Україні штам “Кентавр” не виявлено. За даними МОЗ, до нас дійшов лише підвид "Омікрону" під назвою ВА.5. Вже виявили 7 випадків захворювання у Чернівецькій області.

Нагадаємо, Ексдиякон УПЦ (МП) відправляв ухилянтів за кордон під виглядом церковників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
За добу в Україні зафіксовано більш як 23 тис нових випадки COVID-19 За добу в Україні зафіксовано більш як 23 тис нових випадки COVID-19
91,1 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19 В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19
За минулу добу, 1 червня, в Україні інфікування коронавірусною інфекцією зафіксували у 2 205 людей. Серед них – 104 дитини та 85 медпрацівників.
Loading...
Load next