В Україні не зареєстровано випадків нового варіанту коронавірусу під назвою "Пірола" – Кузін

В Україні не зареєстровано випадків нового варіанту коронавірусу під назвою "Пірола" – Кузін

Новий штам COVID-19, який назвали Pirola (або BA.2.86), в Україні поки не виявили.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Ми не виключаємо, що новий варіант коронавірусної інфекції з'явиться на території України. Враховуючи, що тисячі українців, які вимушено покинули свої домівки через війну, приїжджатимуть або повертатимуться додому з країн, де вже є новий штам, – зазначив він.

Симптоми у нового штаму такі ж, як і в інших:

  • нежить;
  • головний біль;
  • втома;
  • чхання та біль у горлі;
  • рідше – подразнення очей і висипи. 

Цей штам вперше зафіксували в Ізраїлі. Наразі вже відомо про понад 100 тисяч випадків у багатьох країнах світу: у Великій Британії, США, ПАР, Швеції, Франції, Португалії, Канаді, Таїланді, Швейцарії та Австралії.

Раніше Кузін зазначав, що в Україні продовжать моніторинг епідеміологічної ситуації та виявлення нових штамів. Єдиним дієвим способом забезпечення імунітету проти COVID-19 є вакцинація.  Загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера — це 3 щеплення.

Нагадаємо, До 15 років за ґратами засуджено російського агента з Буковини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
COVID-19 чи туберкульоз, як відрізнити ці дві хвороби COVID-19 чи туберкульоз, як відрізнити ці дві хвороби
Симптоми хвороб можуть бути схожими.
Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео) Перша дитяча трансплантація: у Львові 13-річній дівчинці пересадили нирку (відео)
Вперше на Західній Україні у Львівському західноукраїнському спеціалізованому медичному дитячому центрі виконали трансплантацію нирки дитині. У свої 13 дівчинка важила всього 28 кг, але операцію вона перенесла добре і донорський орган одразу прижився.
Вітамін К: його властивості та до складу яких продуктів входить (відео) Вітамін К: його властивості та до складу яких продуктів входить (відео)
Вітамін К зміцнює кістки, захищає серцево-судинну систему, нормалізує роботу нирок та забезпечує процес згортання крові, а також добре поєднується з вітаміном D. Вони нейтралізують надмірну дію один одного. Зокрема нестача вітаміну К може спостерігатись при дисбактеріозі, гепатитах та цирозі печінки.
Loading...
Load next