В Україні виявили 10 випадків нового штаму Covid-19 «Еріс»

В Україні виявили 10 випадків нового штаму Covid-19 «Еріс»

Наразі на території України методом секвенування виявлено 10 випадків підвиду штаму Covid-19 «Еріс». А саме – у 6 областях: Дніпропетровська, Закарпатська, Сумська, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька області.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

Відомо, що «Еріс» є варіантом штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Омікрон». Симптоми його не відрізняються від характерних іншим відомим штамам Covid-19. Зокрема, можлива поява болю в горлі, нежитю, задишки, ломоти в тілі, головного болю й лихоманки.

Специфічною відмінністю «Ерісу» є додаткова мутація шипового білка, який швидше вражає ослаблений імунітет. Однак, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, глобальний ризик для громадського здоров’я від цього штаму оцінюється як низький.

У МОЗ наголошують, що основою для захисту проти тяжкого перебігу Covid-19 є курс із трьох щеплень: дві дози первинної вакцинації, через п'ять місяців після другої бустерне щеплення. Додатковий бустер можна отримати після консультації із сімейним лікарем чи в пункті щеплення.

Вакцинація проти Covid-19 в Україні залишається безоплатною.

 Людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; вагітним; людям, старшим за 60 років; тим, хто перебуває у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби, – необхідно подбати про імунний захист та зробити щеплення. Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря та пунктах щеплень, – наголошують у МОЗ.

Нагадаємо, На місці ракетного удару РФ у Запоріжжі розбирають завали будинку і шукають зниклих безвісти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою
В Україні за минулу добу зареєстрували 12 711 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Зокрема від ускладнень хвороби померло 392 пацієнти.
За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID
Статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.
Британський штам коронавірусу заполонив усі області України Британський штам коронавірусу заполонив усі області України
Головний санітарний лікар України, Віктор Ляшко заявив, що британський штам Covid вже підтвердили у всіх областях, а також почав активно почав поширюватись й південноафриканський.
Loading...
Load next