"єКров": в Україні запрацює інформаційна система донорства

"єКров": в Україні запрацює інформаційна система донорства

Процедура здачі крові буде спрощена і впорядкована завдяки можливостям інформаційно-комунікаційної системи донорства крові «єКров».

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

Завдяки системі «єКров» адміністративні процедури та виробничі процеси у сфері донорства крові та її компонентів будуть функціонально автоматизовані.

До складу системи «єКров» входитимуть функціональні модулі та реєстри, що дозволять узагальнити повну інформацію щодо здійснення донацій, проведення окремих видів обстеження, планування та моніторингу.

Гарантування безпеки і якості донорської крові та компонентів крові – євроінтеграційні зобов’язання України. Можливості системи дозволять мати своєчасну і достовірну інформацію про потреби крові, а також моніторити запаси крові на національному та регіональному рівнях, – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифровізації Марія Карчевич.

Зокрема, у складі системи «єКров» функціонуватиме кілька публічних реєстрів, які, зокрема, розробляються на платформі «Дія.Engine».

Окрім цього, постановою Кабміну передбачено створення реєстру ліцензій, який буде переданий для ведення та виконання функцій, пов’язаних із ліцензуванням та здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері донорства крові та компонентів крові Державній службі з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Нагадаємо, Частина Київщини через хакерську атаку залишилась без системи оповіщення

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров Пояснення МОЗ: чи потрібно при вакцинації від COVID розріджувати кров
У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що при вакцинації від COVID препарати для розрідження крові вживати не потрібно, оскільки вони мають побічні ефекти.
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Біля однієї з львівських лікарень утворилась черга із "швидких" з хворими на Covid
Біля львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги сфотографували чергу зі "швидких", які доправляли в лікарню хворих на Covid.
Loading...
Load next