На Житомирщині почали проводити діагностику мозку за допомогою штучного інтелекту

На Житомирщині почали проводити діагностику мозку за допомогою штучного інтелекту

Штучний інтелект почали застосовувати під час проведення діагностичних досліджень у Житомирській обласній клінічній лікарні.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України.

Штучний інтелект почали застосовувати під час проведення діагностичних досліджень у Житомирській обласній клінічній лікарні, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що це вже пʼятий медичний заклад, що адаптував телемедичне рішення «BrainScan», яке Україна отримала як гуманітарну допомогу. Раніше пристрій уже почали застосовувати у Роздільні, Одесі, а також у прифронтовому Краматорську.

У МОЗ заявили, що Brainscan – це хмарне рішення на основі штучного інтелекту, яке виявляє ураження та патології головного мозку людини. Технологія допомагає лікареві отримати альтернативну думку, щоби запобігти можливим лікарським помилкам, та пришвидшує діагностику, коли час є критичним фактором для життя людини.

За час адаптації рішення з використанням BrainScan було проведено понад 600 діагностик головного мозку. Проєкт впроваджується Міністерством охорони здоровʼя України за підтримки проєкту USAID «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні» (LHSS).

Нагадаємо, В Україні за два роки війни росіяни вбили 194 цивільних медиків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Біля однієї з львівських лікарень утворилась черга із "швидких" з хворими на Covid
Біля львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги сфотографували чергу зі "швидких", які доправляли в лікарню хворих на Covid.
Loading...
Load next