Рівненщина і Луганщина перейматимуть медичний досвід у Литви

Рівненщина і Луганщина перейматимуть медичний досвід у Литви

Госпіталь з Рівненщини та релокований Луганський медуніверситет перейматимуть литовський досвід - вони уклали тристоронній договір про співпрацю з Литовським університетом медичних наук.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни та релокований Луганський державний медичний університет уклали тристоронній договір про співпрацю з Литовським університетом медичних наук.

Угода передбачає спільну підготовку фахівців, проведення наукових досліджень, реалізацію спільних проєктів та обмін співробітниками. Головним акцентом співпраці стане неврологічна реабілітація, зокрема після черепно-мозкових уражень та травм спинного мозку.

Крім того, в лютому госпіталь ветеранів війни та Луганський університет домовились про тісну взаємодію за напрямом фізичної реабілітації. Метою цього є ефективна допомога українським захисникам, що проходять лікування на Рівненщині.

Литовський університет медичних наук - один з найкращих освітніх закладів Литви, заснований у 1922 році. Наразі тут навчаються близько 7 тисяч студентів. При університеті діє декілька сучасних лабораторій та найбільша лікарня країни - Kauno klinikos.

Нагадаємо, Україна отримала менше військової допомоги, ніж заявляє німецька влада

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов
МОЗ України закуповує кисневі концентратори для первинної ланки медицини.
В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові
З переліку заборонних критеріїв до донорства крові з українського законодавства прибрали гомосексуальні стосунки, які прирівнювали до форм "ризикованої поведінки". 
Loading...
Load next