Естонія та Україна підписали меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров'я

Естонія та Україна підписали меморандум про співпрацю у сфері охорони здоров'я

В рамках цієї співпраці передбачено надання гуманітарної допомоги, відновлення медичних закладів, реабілітація поранених та обмін досвідом.

Про це повідомляє МОЗ.  

Українська медична система працює у надскладних умовах, внаслідок російського повномасштабного вторгнення.

Щодня ми вирішуємо нові завдання заради порятунку людей. Однак наша робота та співпраця з іншими країнами навіть зараз не обмежується лише реагуванням на потреби та задачі, продиктовані повномасштабною війною. Вона спрямована на розвиток – на побудову якісної сучасної медичної системи. Підписаний сьогодні меморандум з дружньою Естонією теж цьому сприятиме, – підкреслив Віктор Ляшко.

 У меморандумі передбачено такі напрямки співпраці: надання гуманітарної допомоги, відновлення пошкоджених рф медзакладів, покращення доступу біженців з України до екстреної та первинної меддопомоги та послуг з підтримки психічного здоровʼя. Також планують сприяти у наданні медпослуг пораненим українцям, особливо у напрямку реабілітації та виготовлення індивідуальних протезів.

Медпрацівники та медзаклади країн організовуватимуть спільні тренінги, навчання та обмінюватимуться досвідом, університети співпрацюватимуть для розробки сучасних освітніх програм для українських медичних закладів вищої освіти відповідно до міжнародних стандартів.

У майбутньому можливе розширення зазначених напрямів співробітництва в медичній сфері. Крім цього, для успішної реалізації проєктів розглядається залучення інших партнерів, зокрема міжнародних організацій. Важливою складовою співпраці є також встановлення безпосередньої  взаємодії між медичними закладами, навчальними закладами та іншими організаціями, такими як Естонський центр міжнародного розвитку, ‒ йдеться у заяві.

Нагадаємо, РФ не може виробляти достатньо гуми для заміни зношених шин військової техніки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов
МОЗ України закуповує кисневі концентратори для первинної ланки медицини.
В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові
З переліку заборонних критеріїв до донорства крові з українського законодавства прибрали гомосексуальні стосунки, які прирівнювали до форм "ризикованої поведінки". 
Loading...
Load next