В Україні у червні 15 людей потрапили до лікарень з ботулізмом - МОЗ

В Україні у червні 15 людей потрапили до лікарень з ботулізмом - МОЗ

В Україні у червні зафіксували 15 випадків захворювання на ботулізм.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

У червні 15 людей потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм - переважно після вживання в’яленої риби та домашніх консервів з м’яса, - йдеться в повідомленні.

Випадки ботулізму зафіксували у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Черкаській, Чернівецькій областях та Києві.

У МОЗ наголосили, що причиною хвороби в усіх випадках стали продукти домашнього виробництва: паштети, вʼялена риба, мʼясо. Пацієнтам була введена протиботулінічна сироватка.

Наразі сироваткою забезпечені всі області України, запевнили у МОЗ і застерегли, що влітку зростає ризик харчових отруєнь, зокрема захворювання на ботулізм, яке є вкрай небезпечним і навіть смертельним, якщо вчасно не розпочати лікування.

Загалом з початку року медики вже зареєстрували 39 випадків захворювання проти 45 випадків за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, На Рівненщині зафіксували спалах гепатиту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну Степанов назвав дату прибуття вакцини Pfizer в Україну
Перша партія американської вакцини Pfizer у 117 тисяч доз надійде до України 16 квітня.
Біля однієї з львівських лікарень утворилась черга із "швидких" з хворими на Covid
Біля львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги сфотографували чергу зі "швидких", які доправляли в лікарню хворих на Covid.
Loading...
Load next