Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео)

Дозакупівля вакцини Moderna: Україна не веде переговори про постачання вакцини, - Кузін (відео)
Наразі тривають перемовини щодо кількості доз Moderna, які Україна може отримати через COVAX. Зокрема, українці, які отримали першу дозу вакцини Moderna, зможуть завершити свій курс щеплень препаратом Pfizer.

Міністерство охорони здоров'я України поки не веде переговори про те, щоб дозакупити вакцину від коронавірусу Moderna. Водночас всі, хто отримав щеплення першою дозою цього препарату, завершать вакцинацію, проте препаратом Pfizer. Оскільки стався нерівномірний розподіл вакцин між першими і другими дозами щеплення – тобто лікарі робили перших доз більше і на друге щеплення забракло.

Однак, у МОЗ пояснили, що отримати вакцину Україна все ще може в межах глобальної ініціативи COVAX. Про це розповів державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу.

З приводу Moderna не ведуться переговори. Але є опція отримання Moderna від COVAX, і ведуться переговори, скільки ще може отримати Україна через цей механізм, - заявив Кузін.

Відомо, що наразі Україна отримала лише одну партію вакцини Moderna, у якій було 2,1 мільйона доз. У липні ці препарати у межах COVAX нам передали США. 

Нагадаємо, що у вересні цього року Україна вичерпала залишки вакцини Moderna, яку застосовують для щеплення проти COVID-19. Ситуація пов’язана з тим, що у партій вакцини, яка була завезена в Україну раніше, ще 14 вересня закінчився термін дії.

Відео: "Укрінформ".

Читайте також
Україна планує отримати вакцину від США Україна планує отримати вакцину від США
Послу України в США Оксані Маркаровій доручили звернутись до Білого дому для обговорення отримання вакцини від COVID-19.
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
В Україну прибули ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer (фото) В Україну прибули ще 188 тисяч доз вакцини Pfizer (фото)
Поставки вакцин від різних виробників у межах механізму розподілу COVAX триватимуть. Так, до кінця 2021 року Україна має отримати достатню кількість препаратів, щоб вакцинувати 20% населення.
Loading...
Load next