У Нідерландах зафіксовано новий штам коронавірусу FLiRT

У Нідерландах зафіксовано новий штам коронавірусу FLiRT

У Нідерландах новий варіант коронавірусу, відомий під назвою FLiRT, викликав хвилю заражень попри літнє тепло.

Про це повідомляє AD.

Причиною цьогорічного зростання захворюваності став варіант коронавірусу FLiRT, - йдеться у повідомленні.

Професор вірусології медичного центру при університеті імені Еразма у Роттердамі Маріон Коопманс зазначила, що “найточнішим показником масштабів поширення вірусу вважається його кількість у стічних водах. Так, кількість частинок вірусу в стічній воді в 14 разів вища, ніж в аналогічний період 2023 або навіть у 2021 році, коли був поширений інший штам коронавірусу – Delta”.

Однак, на думку експертки, поточна хвиля захворювання незрівнянна з попередніми.

Коронавірус зараз викликає серйозні наслідки набагато рідше, ніж це було раніше. Наприклад, кількість госпіталізацій на цей час майже не збільшується, попри кількість випадків зараження, що зростає, - сказала Коопманс.

Зазначається, що серед основних симптомів кашель, закладеність носа, головний біль та біль у м'язах.

Результати дослідження InfectieRadar, проведеного Національним інститутом охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) 8-14 липня серед 10,3 тис. нідерландців, виявили коронавірус у 1,3% учасників. До порівняння, то ще в середині квітня жоден взагалі ніхто з учасників аналогічного дослідження не повідомляв про позитивний тест.

Нагадаємо, В Україні у червні 15 людей потрапили до лікарень з ботулізмом - МОЗ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні за добу виявили 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусу В Україні за добу виявили 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусу
За добу 25 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19 В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19
За добу 28 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано понад 26 тисяч нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Loading...
Load next