У ЄС прогнозують «незначний вплив» пандемії мавпячої віспи

У ЄС прогнозують «незначний вплив» пандемії мавпячої віспи

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC) попередив про високу імовірність виявлення у країнах ЄС випадків важчої форми мавпячої віспи, яка зараз циркулює в Африці.

Про це йдеться у новій оцінці ризиків щодо поширення захворювання.

Внаслідок швидкого поширення цього спалаху в Африці, ECDC підвищив рівень ризику для населення ЄС/ЄЕЗ та осіб, які подорожують до уражених районів. Через тісні зв'язки між Європою та Африкою ми повинні бути готовими до збільшення кількості випадків захворювання у прибулих, - заявила директорка ECDC Памела Ренді-Вагнер.

ECDC рекомендує державам-членам ЄС/ЄЕЗ видавати рекомендації щодо подорожей для людей, які відвідують або повертаються з районів, що постраждали від спалаху захворювання. Імовірність інфікування людей з ЄС/ЄЕЗ, які подорожують до уражених районів і тісно контактують з ураженими громадами, є високою, додав регулятор. Крім того, існує помірний ризик зараження для близьких контактів з можливими або підтвердженими завезеними випадками вірусу в ЄС/ЄЕЗ.

Регулятор також рекомендує, щоб органи охорони здоров’я в ЄС/ЄЕЗ підтримували високий рівень планування готовності та заходи з підвищення обізнаності населення, щоб забезпечити швидке виявлення та реагування на будь-які подальші випадки захворювання, які можуть досягти Європи.

Завдяки посиленню заходів з епіднагляду та готовності, а також потужному потенціалу охорони здоров'я та реагування в країнах-членах ЄС/ЄЕЗ, ECDC прогнозує, що вплив на ЄС/ЄЕЗ пандемії MPXV clade I буде незначним, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, Китай посилює контроль на в’їзді через мавпячу віспу у світі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next