Два українські фільми здобули нагороди на кінофестивалі у США (відео)

Два українські фільми здобули нагороди на кінофестивалі у США (відео)
Українська режисерка Марина Ер Горбач отримала нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно, також премію за кращу режисуру фестивалю здобув спільний дансько-українсько-шведський фільм.

Українська режисерка Марина Ер Горбач здобула нагороду за кращу режисуру світового художнього кіно (драма) на фестивалі незалежного кіно Sundance, який проходить у США. Також нагороду фестивалю отримав ще один дансько-українсько-шведський фільм.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт фестивалю.

"Клондайк"

Стрічка Марини Ер Горбач розповідає про місцеву родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Ірка і Толік очікують народження першої дитини; війна жорстоко вривається в їх життя разом з уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування. 

"Санденс"  – велика можливість для України через історію трагедії MH17 привернути увагу міжнародного глядача до подій російсько-української війни. Водночас присутність на цих фестивалях свідчить про художню цінність “Клондайку”, - розповів копродюсер фільму Мехмет Баґадир Ер.

Фільм «Клондайк» став першою українською ігровою стрічкою, що увійшов до головного конкурсу фестивалю.

"Будинок зі скалок"

Також премію за кращу режисуру у категорії "Світове документальне кіно" отримав фільм "Будинок зі скалок".

Це документальна стрічка спільного виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії розповідає історію дітей, які потрапили до дитячого притулку, й соціальних працівників, які там працюють і створюють безпечний простір для дітей поблизу лінії фронту на Сході України. 

Продюсери фільму: Моніка Геллстрьом (Final Cut for Real, Данія), Тобіас Янсон (STORY, Швеція), Самі Янукайнен (Donkey Hotel, Фінляндія), Дар'я Бассель та Віка Хоменко (Moon Man, Україна).

Режисер фільму Сімон Леренг Вільмонт отримав нагороду за кращу режисуру світового документального кіно.

Довідка: Sundance Film Festival — це Національний американський кінофестиваль незалежного кіно, який проводять з 1985 року.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Євробачення 2022: ставки букмекерів на переможця значно змінилися Євробачення 2022: ставки букмекерів на переможця значно змінилися
Україні пророкують неймовірну перемогу на конкурсі.
Український фільм "Клондайк" отримав нагороду Берлінського кінофестивалю (відео) Український фільм "Клондайк" отримав нагороду Берлінського кінофестивалю (відео)
Раніше стрічку Марини Ер Горбач відзначили премією за найкращу режисуру на кінофестивалі "Сандерс".
10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1) 10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1)
Лунає дзвінок після шостого-сьомого уроку, який нарешті звільняє тебе від школи та нескінченного сидіння за партою. Ти чим душ летиш додому, кидаєш портфель і вмикаєш телевізор, бо там розпочалася чергова серія твого улюбленого серіалу.
Loading...
Load next