Колір, тканини, взуття, стильні образи: дизайнерка розповіла про тренди моди у 2022 році (фото)

Колір, тканини, взуття, стильні образи: дизайнерка розповіла про тренди моди у 2022 році (фото)
Розповідаємо про актуальні тренди цього року.

Початок року — саме час, щоб змінювати життя на краще, а починати радимо з гардероба. Розповідаємо про те, що буде модно весь наступний рік — і що варто купити вже зараз, щоб не помилитися. Ми поспілкувалися з випускницею Київського університету культури, яка отримала спеціальність «Дизайн одягу» Катериною Погосян. Вона розповіла про головні тренди цього року та на чому дизайнери провідних брендів акцентують свою увагу.

Тканина

За її словами, на показах мод вже не перший рік зображують та загострюють увагу на темі екології, перероблення, альтернативних варіантів, через те, що сфера моди потребує багато природних ресурсів, тому найбільший відсоток зараз по забрудненню навколишнього середовища.

В нас виросло споживання товарів, адже люди кожного сезону купляють нові речі. Через це дизайнери починають боротися з цим і акцентують на цій проблемі, хоча відкрито про це ніхто не говорить, — запевнила Катерина.

Фото з відкритих джерел

Дизайнерка зазначила, що зараз дуже модно стало виготовляти тканину із пластику, тобто з перероблених матеріалів, синтетичних матеріалів.

Той самий поліестер, але ці матеріали зовсім іншої якості, ніж були раніше. Вони самі по собі зручні, але у них зносостійкість набагато менша, ніж у тканин, які мають природне виробництво. Також вже почали використовувати альтернативи до справжнього хутра та шкіри, замінюючи штучними матеріалами, — розповіла вона.

Поліестер. Фото з відкритих джерел

Як зауважує Катерина, друга тема, яка була в минулих роках — це тема війни, адже досі залишився такий вид взуття, як берці, його за ці роки змінювали, щоб воно було не таким нудним: колір, висота, різна підошва та ін..

Є дуже багато глобальних тем, які кожен дизайнер може закласти у свою колекцію, але загалом це екологія. Завдяки цьому вони придумують нові технології. Є такі штучні тканини, які можуть лікувати. Наприклад, є капронові колготки, які містять в собі екстракт алое, там є мікрокапсули, які розриваються і зволожують та лікують шкіру, щоб не було подразнень. Також є тканини, які терморегулюють і це все штучні тканини, — пояснила дизайнерка.

Робота Катерини

Тенденції

Перша тенденція — це багатошаровість, тобто коли людина одягає не просто светр і штани, а під низ додає ще майку, сорочку, елемент в’язаного светра, куртку і т.д. і це все виглядає як один образ і між собою перегукується. Це з однієї сторони може бути однотонно і просто, а з іншої екстравагантно та мати різні кольори.

Фото з відкритих джерел

За словами дизайнерки, поєднання стилів стало вже нормою, воно продовжує бути трендовим. Наприклад, можна поєднати такі тематики, як класика і спорт (кросівки й штани класичного фасону).

Після багатошаровості йде такий світовий тренд, як oversize — це речі на декілька розмірів більше. В деяких речах на світових показах присутній навіть цей гігантизм, тобто рукава не нормальної довжини, а у два рази більші за розмір моделі й вони згорнуті так, що не видно навіть руки. Або це може бути звичайний светр, але його текстура буде не звичайної в’язки, а нитка буде масивною, де вона буде вивалюватися та робити нову текстуру, — додала Катерина.

Фото з відкритих джерел

Якщо говорити про класику, то далі продовжують бути популярними жіночі костюми, деякі бренди використовують гігантські піджаки для дівчат, які підкреслюють жіночну тендітність. Водночас жіночі фасони, такі як сукні з шовку або на тоненьких бретельках не перестають бути в тіні, вони далі є популярними й дуже виділяються на фоні масивних речей, які закривають повністю силует жінки.

Для таких суконь використовуються максимально жіночні тканини – це шовк, прозорі тканини, трикотаж, в’язані тканини, сатин, тобто немає якогось одного напряму по якому шиються всі речі.

Фото з відкритих джерел

По тканинах є вироби, які повністю зроблені із сітки, вони доповнені деталями, є, звичайно шматочки тканини, які прикривають все, що потрібно, але сам виріб повністю зроблений із сітки. Це можуть бути сорочки, або навіть цілі комбінезони. Не звичайні комбінезони, а такі, які дуже щільно прилягають до тіла. Тобто ми можемо спостерігати паралель, де є гігантизм, об’ємність, нав’язлива текстура одягу, багатошаровість разом з тим, що це може бути така жіночна, легка сукня або комбінезон, який повністю підкреслює всі деталі жіночого тіла. Ця паралель проходить на всіх відомих світових показах, — зауважила спеціалістка.

Робота Катерини

Якщо говорити про джинс, то він не перестає бути в тренді, з нього шиють піджаки, штани, спідниці, комбінезони тощо. Джинси давно вже стали базовою річчю в гардеробі й вони досі залишаються в тренді. Звичайно, що зараз переважають більше прямого силуету штани й вже в цьому році з’являється така тенденція, як кльош, вона повертається з 2000-х років.

Років 5 тому не сильно були популярні штани прямого крою, але зараз вони є дуже актуальними. Зараз для створення штанів немає ніяких обмежень, адже вони можуть бути різного кольору, форми, довжини, фасону, — зазначила Катерина.

Фото: Brandon Maxwell осінь-зима 2019/2020

За її словами, наразі дуже модні жіночі корсети, на показах вони теж світяться. Також декольте, або прозорі тканини. Тобто все може бути настільки мінімально, але виглядати дуже гарно. Якщо говорити про тканини, то зараз дуже популярна вовна, використання різних мережив, трикотаж.

Кольори

Якщо говорити про кольори, то тут все максимально зрозуміло, це можуть бути різні стилі, від жіночності до унісексу, які підходять і чоловікам, і жінкам.

Зараз в тренді яскраво-помаранчевий колір, пастильні тони та бузковий, який актуальний навесні та влітку. Також популярні такі кольори, як жовтий, неоно-фіолетовий, тобто будь-які яскраві кольори є в тренді. Ці кольори дуже перегукуються зі стилем 80-х. Також популярні блискучі тканини. Принти теж в моді, чорно-білий принт (ромби), квіткові принти, які використовуються при виробництві суконь, — пояснила дизайнерка.

Катерина Погосян

Взуття

Неонові та яскраві кольори так само зображуються й у взутті. Звичайно, що цей колір не є повсякденний, наприклад, босоніжки на високих підборах, які зроблені у ретро-стилі. Також в такому стилі можуть бути й кросівки, адже це завжди зручно і модно, вони модифікуються з кожним роком, може бути різна підошва, кольори й так далі.

Фото з відкритих джерел

Також в моді воєнне взуття, тобто де є масивна підошва і саме взуття, щоб воно було до коліна. Модні ще лофери, це класичне взуття, яке використовують майже на кожному показі.

Катерина зазначила, що обмежень в моді стало набагато менше, тому що перенасичення текстур, кольорів створює непомітний бар’єр, що модно, а що ні. Сьогодні може бути модна одна річ, а на наступний день інша, тобто люди вибирають самі, що для них комфортно і класно.

Катерина у власному виробі

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
5 антитрендів 2022 року 5 антитрендів 2022 року
Помилки у стилі, яких можна уникнути.
Контрабанда під виглядом гуманітарки: ділки намагалися провезти до України електроніку та одяг (відео) Контрабанда під виглядом гуманітарки: ділки намагалися провезти до України електроніку та одяг (відео)
Зловмисники намагалися ввезти в Україну нібито для потреб ЗСУ комп’ютерну техніку, телефони, брендовий одяг та взуття.
Ukrainian Fashion Week: ресайклінг, біо-прикраси та перші колекції (фото) Ukrainian Fashion Week: ресайклінг, біо-прикраси та перші колекції (фото)
У Києві відбулося відкриття 50-го сезону Ukrainian Fashion Week.
Loading...
Load next