Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"

Оголошено номінантів на премію "Золотий глобус"
80 церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус" відбудеться 10 січня.

Фільми "Аватар: Шлях води" Джеймса Кемерона, "Топ Ган: Меверік" Джозефа Косінскі та "Фабельмани" Стівена Спілберга стали номінантами в категорії "Найкращий драматичний фільм" на премію американської премії "Золотий глобус" у понеділок. Також представлені картини "Тар" Тодда Філда та "Елвіс" База Лурмана.

Претендентами на нагороду в номінації "Найкращий комедійний фільм" стали картини "Все скрізь і відразу", "Вавилон", "Ножі наголо: Скляна цибуля" і "Трикутник смутку".

На "Золотий глобус" у номінації "Найкращий режисер" претендують Ден Кван та Деніел Шайнерт за фільм "Все скрізь і відразу", Джеймс Кемерон ("Аватар: Шлях води"), Баз Лурманн ("Елвіс"), Мартін МакДона ("Банши Інішерина") та Стівен Спілберг ("Фабельмани").

У номінації "Найкращий драматичний актор" представлені Остін Батлер ("Елвіс"), Г'ю Джекман ("Син"), Білл Наї ("Жити"), Джеремі Поуп ("Перевірка") та Брендан Фрейзер ("Кит").

За нагороду в аналогічній жіночій номінації поборються Кейт Бланшетт ("ТАР"), Ана де Армас ("Блондинка"), Віола Девіс ("Королева-воїн"), Олівія Колман ("Імперія світла") та Мішель Вільямс ("Фабельмани").

На звання найкращий актор у мюзиклі/комедії претендують Адам Драйвер ("Білий шум"), Дієго Кальва ("Вавилон"), Деніел Крейг ("Ножі наголо: Скляна цибуля"), Ральф Файнс ("Меню") та Колін Фаррелл ("Банши Інішерина").

Найкращою комедійною актрисою може стати Мішель Єо ("Все скрізь і відразу"), Леслі Менвілл ("Місіс Гарріс їде у Париж"), Марго Роббі ("Вавилон"), Аня Тейлор-Джой ("Меню") та Емма Томпсон ("Успіхів тобі, Лео Гранд").

У номінації "Найкращий іноземний фільм" представлені - "Аргентина, 1985" (Аргентина), "Близько" (Бельгія), "На Західному фронті без змін" (Німеччина), "Рішення піти" (Південна Корея), "RRR: Поруч реве революція" (Індія).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
«Оскар» запустив голосування за найкращий фільм 2021 року для глядачів «Оскар» запустив голосування за найкращий фільм 2021 року для глядачів
Організатори кінонагороди «Оскар» запустили голосування для глядачів за найкращий фільм 2021 року.
Вілл Сміт вдарив актора на церемонії Оскар 2022 (відео) Вілл Сміт вдарив актора на церемонії Оскар 2022 (відео)
Вілл справжній ньюзмейкер через свій вчинок на церемонії Оскар 2022.
10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1) 10 ностальгічних серіалів, які повернуть вас у минуле (частина 1)
Лунає дзвінок після шостого-сьомого уроку, який нарешті звільняє тебе від школи та нескінченного сидіння за партою. Ти чим душ летиш додому, кидаєш портфель і вмикаєш телевізор, бо там розпочалася чергова серія твого улюбленого серіалу.
Loading...
Load next