На Каннському кінофестивалі презентували фільм про окупацію Київщини

На Каннському кінофестивалі презентували фільм про окупацію Київщини

18 травня під час Каннського кінофестивалю відбулася світова прем’єра фільму MURALS, створений на основі фотографій картин Бенксі, які художник залишив на руїнах зруйнованих росією будинків в листопаді 2022 року на знак солідарності з українським народом.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики. 

На відкритті виступив заступник Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

MURALS – це захоплюючий документальний фільм із використанням найсучасніших 3D-сканувань нещодавно зруйнованих будинків і архітектурних пам’яток в Україні внаслідок російського вторгнення. Унікальний документальний досвід поєднує в собі плівку, 3D-технології, ефектну проєкцію та 3D-сканування фресок Бенксі на зруйнованих будівлях у Київській області.

Некомерційний мистецький проєкт MURALS презентувався за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та був створений за сприяння Польського інституту кіно у польській компанії ATM Virtual та українській Mriya Production. Ініціатор проєкту – український 3D-художник з Ірпеня, арт-директор та співзасновник Mriya Production Артем Іваненко.

Високо деталізовані реальні 3D-моделі призначені як наукові, освітні, соціальні та юридичні докази злочинів росії в Україні.

Нагадаємо, Окупанти приєднали острів Джарилгач до материкової окупованої Херсонщини та облаштували полігон - Генштаб

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього? Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього?
Лише 1 % відсоток населення України відносить себе до середнього класу. 32% громадян кажуть, що вони не бідні, але ще не представники середнього класу. І аж 67% українців вважають себе бідними. Такі результати соцопитування Держстату. Хто він середній клас та чому його показники настільки мізерні?
Loading...
Load next