В Ізраїлі скасували гастролі російського театру

В Ізраїлі скасували гастролі російського театру

Продюсер Гаді Орон заявив, що показ «Ленкому» у театрі «Габіма» скасовано через підтримку російської війни проти України.

Про це повідомляє Detaly.

Ми не передбачали такого великого хвилювання за і проти, яке виникло через російсько-український конфлікт. Ми всі вважаємо, що немає потреби розпалювати ще більше розбіжностей тут. Тому, порадившись із керівництвом театру «Габіма», ми вирішили звільнити дати та відкласти візит театральної трупи «Ленком» до Ізраїлю до, як кажуть, «шостої вечора після війни, – йдеться в офіційному релізі, поширеному продюсером Гаді Ороном.

Поінформовані джерела повідомили виданню, що спонсорами візиту «Ленкому» до Ізраїлю мали стати Департамент культури при уряді Москви, Сбербанк, а також один з олігархів – за допомогою приватної компанії.

Раніше у соцмережах Ізраїлю була розпочата кампанія за скасування гастролей московського театру «Ленком» в Ізраїлі. До цього закликали правозахисники та проукраїнські активісти. 25 та 26 серпня в ізраїльському сегменті Фейсбуку з'явилися публікації, які вимагають не допустити появи на сцені головного національного театру країни гастролерів, які відкрито підтримують війну РФ в Україні.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Чехії закликав зупинити замороження війни в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Перевірка для Зеленського": петиція Кондратюка про заборону концертів артистів з РФ набрала 25 тисяч голосів (відео) "Перевірка для Зеленського": петиція Кондратюка про заборону концертів артистів з РФ набрала 25 тисяч голосів (відео)
Кондратюк вимагає заборонити виступи російських артистів в Україні до повернення Криму і відновлення контролю над східними кордонами країни.
Loading...
Load next