Метрополітен-опера у Нью-Йорку замовила виставу про викрадених українських дітей

Метрополітен-опера у Нью-Йорку замовила виставу про викрадених українських дітей

Метрополітен-опера у Нью-Йорку оголосила, що замовила нову оперу про викрадення та депортацію до росії тисяч українських дітей. Така акція покликана підтримати Україну.

Про це пише The New York Times.

Я не можу придумати кращого способу зробити це, ніж мати оперу, яка фактично документує аспект війни, що підкреслює індивідуальний героїзм українського народу перед обличчям найжахливіших звірств і обставин, — заявив генеральний директор Метрополітен-опери Пітер Ґелб.

Твір напише український композитор Максим Коломієць на лібрето американського драматурга Джорджа Бранта. Історія розповідатиме про матір, яка вирушить «у довгу й небезпечну подорож», щоб урятувати свою доньку, яку утримують у таборі тимчасово окупованого Криму.

Персонажі вигадані, однак історія заснована на реальних розповідях українських матерів, зазначає NYT. У виставі візьмуть участь працівники благодійної організації Save Ukraine, яка допомагає матерям знайти своїх дітей.

Передбачається, що опера з’явиться на сцені до 2027 або 2028 року.

Як пише NYT, ідея замовити оперу українського композитора виникла під час зустрічі Ґелба та першої леді України Олени Зеленської, яка відбулася торік.

Нагадаємо, Грузія ввела безвізовий режим для громадян Китаю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next