Вчені вважають цей рік найтеплішим за останні 125 тисяч років

Вчені вважають цей рік найтеплішим за останні 125 тисяч років

Вчені Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) очікують, що 2023 рік «практично напевно» буде найтеплішим за 125 тисяч років.

Про це повідомляє Reuters.

За даними кліматологів, цьогорічний жовтень побив попередній температурний рекорд 2019 року із величезним відривом.

Рекорд було побито на 0,4 градуса за Цельсієм, що є величезним відривом, – сказала заступниця директора Центру Саманта Берджесс.

Вона назвала жовтневу температурну аномалію «дуже екстремальною».

Рекордний за температурами жовтень означає, що тепер 2023 рік «практично напевно» стане найтеплішим за усю історію спостережень, йдеться у заяві Центру. Попередній рекорд був у 2016 році, коли, як і цьогоріч, спостерігалося кліматичне явище Ель-Ніньйо.

Коли ми об’єднуємо наші дані із Міжурядовою групою експертів зі зміни клімату (IPCC), то можемо сказати, що це найтепліший рік за останні 125 000 років, – запевнила Берджесс.

Нагадаємо, Кримчанин отримав 12 років за держзраду: воював на боці рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень
Вчені зафіксували, що липень 2021 року став найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію досліджень від 1880 року.
Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд Вперше за 75 років: Львів побив історичний температурний рекорд
Львівський гідрометцентр має дані про температуру повітря на Львівщині із 1946 року - 14 липня у Львові було найспекотніше за останні 75 років.
Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео) Через аномальну спеку у Києві побили новий температурний рекорд (відео)
Вже кілька днів триває екстремальна спека в Києві. Температура повітря сягає понад +30°С.
Loading...
Load next