Австралія потерпає від аномальної спеки

Австралія потерпає від аномальної спеки

Тропічний циклон стрімко посилився біля північного узбережжя Австралії, внаслідок чого мільйони людей по всій країні потерпають від спеки, яка, за прогнозами, триватиме до вихідних.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з даними Об'єднаного центру попередження про тайфуни, сильний тропічний циклон "Джаспер" у п'ятницю, 8 грудня, посилився до рівня урагану 4 категорії, максимальна швидкість вітру досягає 220 кілометрів на годину (138 миль/год).

Можливе подальше посилення стихії, і не можна виключати систему категорії 5, - йдеться в повідомленні метеорологічного бюро країни.

Шторм, який зараз за 1195 кілометрів на північний схід від Квінсленда і рухається на південь зі швидкістю 9 км/год, може вдарити по узбережжю поблизу Кернса, міста з населенням 250 тисяч людей, з максимальним стійким вітром 140 км/год до початку вівторка. Однак синоптики кажуть, що його прогнозований шлях може змінитися.

Тим часом у кількох штатах і територіях, включаючи Новий Південний Уельс, де проживає понад 8 мільйонів людей, діють попередження про спеку.

За даними Австралійського бюро метеорології, температура в Сіднеї сягне 40 градусів за Цельсієм, а спеку підігріватиме сильний сухий вітер.

Деякі школи в Сіднеї були змушені закрити, а в деяких частинах Нового Південного Уельсу була введена повна заборона на розведення вогню через підвищений ризик виникнення лісових пожеж. Водночас в деяких районах Південної Австралії було оголошено "катастрофічний" рівень пожежної небезпеки - найвищий за шкалою, який означає, що в разі виникнення пожежі можуть загинути люди та постраждати будівлі й майно.

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки був оголошений у деяких районах Нового Південного Уельсу та Вікторії. Прогнозується, що спека дещо ослабне до кінця вихідних і на початку наступного тижня.

Нагадаємо, На Житомирщині внаслідок пожежі загинуло троє дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині через спеку обмежили рух великовагового транспорту На Львівщині через спеку обмежили рух великовагового транспорту
У Львівській області водіям великовагових вантажівок заборонили їздити дорогами загального користування, якщо температура повітря підійматиметься до 28 градусів і вище.
Loading...
Load next