В Україні обмежать продаж товарів у Duty Free

В Україні обмежать продаж товарів у Duty Free

Кабінет Міністрів ухвалив рішення для руйнування схеми ухилення від сплати податків з продажу цигарок та алкоголю в Duty Free.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів за підсумками засідання уряду.

Урядовим рішенням передбачено запровадження на час дії воєнного стану ефективного контролю за дотриманням обмежень з реалізації магазинами Duty Free тютюнових виробів і алкогольних напоїв одній особі протягом однієї доби (орієнтовно 2 пачки іноземних цигарок та 2 літри алкоголю), - йдеться в повідомленні.

Для цього постановою запроваджується Порядок обміну інформацією між Держприкордонслужбою, ДПС, Держмитслужбою та магазинами Duty Free для ідентифікації покупців алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Проєкт постанови розроблено Мінфіном на виконання змін до законодавства України, що набрали чинності 1 жовтня минулого року. Змінами, зокрема, передбачено заборону на час дії воєнного стану продажу в магазинах безмитної торгівлі тютюнових виробів і алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, а також обмеження на продаж таких товарів іноземного виробництва.

Нагадаємо, У прикордонних районах Естонії побудують 600 бункерів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів Мінфін хоче оподатковувати всі автомобілі, дорожчі 43 тисяч доларів
Міністерство фінансів пропонує розширити базу оподаткування транспортним податком.
В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає В Україні прогнозують підвищення цін на алкоголь: що подорожчає
Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.
Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні Доведеться більше платити: Шмигаль анонсував підвищення податків в Україні
Підвищення податків не торкнеться фізичних осіб й малого та середнього бізнесу. Однак, певні зміни все ж таки запровадять, щоби наповнити бюджет та змінити ситуацію в окремих галузях — медицині, освіті та інших соціальних напрямах.
Loading...
Load next