В Австралії працівникам дозволять ігнорувати дзвінки та повідомлення роботодавців у неробочий час

В Австралії працівникам дозволять ігнорувати дзвінки та повідомлення роботодавців у неробочий час

У Австралії працівникам планують дозволити ігнорувати дзвінки та повідомлення роботодавців у неробочий час.  Відомо, що начальство, яке порушуватиме це правило, штрафуватимуть.

Про це повідомляє Reuters. 

Вказано, що відповідний законопроєкт представлять у парламенті цього тижня. Він стане частиною низки змін до законодавства про трудові відносини, яке покликане захистити права працівників та відновити баланс між роботою та особистим життям. 

Людину, якій не платять за роботу 24 години на добу, не можуть карати за те, що вона не в мережі й не доступна 24 години на добу, - заявив прем’єр-міністр країни Ентоні Албанізі.

Більшість сенаторів вже заявили про підтримку цього законопроєкту, оскільки австралійці щороку в середньому працюють шість тижнів без оплати за понаднормову роботу. Це більш ніж 60,1 мільярда доларів невиплаченої заробітної плати.

Зазначається, що подібні закони вже діють у Франції, Іспанії та інших країнах Європейського Союзу.

Нагадаємо, Торік в Україні одружилися понад 186 тисяч пар

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах
Питання освіти в Україні дійсно болісне. Кількість поданих заяв абітурієнтів на «відомі» професії не зменшується, проблеми з кадрами збільшується.
В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені
В Україні у листопаді у порівнянні з жовтнем кількість вакансій збільшилась на 18%.
Loading...
Load next