У Франції люди підтримали заборону на користування смартфонами у громадських місцях

У Франції люди підтримали заборону на користування смартфонами у громадських місцях

У французькому містечку Сена-Порт, де проживають менше ніж 2 тисяч людей, місцеві жителі на референдумі проголосували за обмеження на використання смартфонів у громадських місцях.

Про це повідомляє Guardian. 

Обмеження стосуються дорослих і дітей, коли ті гуляють на вулиці, сидять з іншими людьми на лавці в парку, відвідують магазини, їдять у закладах, а також, коли чекають своїх дітей перед школою. Водночас місцевих заохочують, наприклад, запитати дорогу в іншої людини, а не використовувати онлайн-мапу. 

Заборону ініціював очільник Сен-Порта Вінсент Поль-Петі. Він заявив: «Я хочу захистити громадські місця від вторгнення смартфонів».

Містечко також затвердило статут використання телефонів для сімей з дітьми. Так, вони не мають користуватися смартфонами вранці, перед сном, коли проводять час у спальнях або їдять. Якщо батьки підлітків підпишуть згоду не давати дитині смартфон до 15 років, то місцева влада надасть їй телефон старого зразка лише для дзвінків.

Тепер очільник містечка має написати муніципальний указ про використання смартфонів — перший у своєму роді у Франції. А втім, поліціянти не зможуть зупиняти або штрафувати порушників, оскільки немає закону на національному рівні. Тож мер описує це рішення як заохочення припинити надмірне користування смартфонами. 

Це про елемент залежності від смартфонів, хай то ігри чи соціальні мережі, коли ми вже не можемо відірвати очей від екранів. Ми будемо заохочувати пекаря чи м’ясника не обслуговувати когось, хто заходить, гортаючи телефон: якщо вони ведуть розмовляють телефоном, вони можуть закінчити надворі, а потім зайти та привітатися, — каже очільник села.

Власників бізнесів закликають розклеїти на вітринах наліпки та «м’яко просити» людей припинити використовувати смартфони. Тим часом молодь у селі скаржиться на брак розваг, тож вони шукають їх у смартфонах. Голова села пообіцяв створити кіноклуб, простори для обміну книгами та заклади для спорту.

Нагадаємо, Підозра у шпигунстві: уряд Ірландії відмовляється видавати візи російським дипломатам

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next