Цьогорічна зима у Києві стала третьою в рейтингу найтепліших з 1881 року

Цьогорічна зима у Києві стала третьою в рейтингу найтепліших з 1881 року

Цього року зима стала третьою в рейтингу найтепліших у Києві з 1881 року, адже середня температура повітря була 0,3 °C, що вище кліматичної норми на 2,8°C.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Значно тепліша за звичайну погода обумовила настання метеорологічної весни набагато раніше календарних строків – 24 січня, коли відбувся стійкий перехід температури повітря через 0 °C у бік підвищення, що на 37 днів раніше за середньобагаторічну дату.

Метеорологи зазначили, що всі зимові місяці у Києві були теплішими за норму. Найтеплішим став лютий з середньою температурою повітря 5,2 °C.

Загалом за зиму у столиці було зареєстровано 14 температурних рекордів. Найбільш холодним днем зими було 9 січня, коли температура опустилась до -15,8 °C, а найтеплішим – 29 лютого, коли температура повітря піднялась до +12,1 °C.

Зокрема, цієї календарної зими випало 161 мм опадів - 131% кліматичної норми.

Нагадаємо, У світі понад мільярд людей з ожирінням

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Обираємо ялинку: купити штучну, живу чи у горщику? Які характеристики та ціни? Обираємо ялинку: купити штучну, живу чи у горщику? Які характеристики та ціни?
Щороку напередодні Нового Року чи не кожен українець думає про головну прикрасу цього свята – ялинку. Про те, яку красуню безпечніше обрати та цінові категорії далі.
В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені
В Україні у листопаді у порівнянні з жовтнем кількість вакансій збільшилась на 18%.
Найпопулярніші паролів в Україні та світі: рейтинг Найпопулярніші паролів в Україні та світі: рейтинг
Компанія NordPass, яка займається питаннями безпеки в інтернеті, опублікувала звіт про найпопулярніші паролі, якими користувачі захищають свої облікові записи.
Loading...
Load next