Принц Гаррі отримав нагороду за заснування Ігор нескорених для поранених військовослужбовців

Принц Гаррі отримав нагороду за заснування Ігор нескорених для поранених військовослужбовців

Молодший син короля Великої Британії герцог Сассекський отримав нагороду Пета Тіллмана на знак визнання його роботи - заснування змагань "Ігри нескорених".

Про це повідомляє АВС News.
 
Принц Гаррі отримав престижну премію Пета Тіллмана на церемонії ESPY Awards у Лос-Анджелесі. Герцога Сассекського нагородили за заснування Ігор нескорених – найбільшого в світі міжнародного заходу для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання, виконуючи свої службові обов’язки. Його відзначили за "невтомну роботу з надання позитивного впливу на спільноту ветеранів".

Я стою тут не як принц Гаррі, лауреат нагороди Пет Тіллман, а як голос від імені Invictus Games Foundation (Фонд Ігор нескорених, - ред.) і тисяч ветеранів і військових з понад 20 країн, які зробили Ігри нескорених реальністю. Ця нагорода належить їм, а не мені, - сказав принц Гаррі, отримуючи нагороду.

Він зазначив, що для нього дуже важливо відзначати "спортсменів і їхні дивовижні сім’ї", а також їхні досягнення, дух і мужність при кожній нагоді. 

Такі моменти допомагають нам охопити тих, хто найбільше потребує Ігор нескорених, і зменшити кількість ветеранів, які щодня вчиняють самогубство лише в цій країні, - наголосив принц Гаррі.

Принц Гаррі, який служив у британській армії 10 років, організував перші Ігри нескорених у Лондоні в 2014 році. Відтоді Ігри відбулися в Орландо, Торонто, Сіднеї, Дюссельдорфі та Гаазі. Цьогоріч відзначають десяту річницю змагань. 

Протягом десяти років військової служби, яка закінчилася в 2015 році, Гаррі дослужився до звання командира гелікоптера Apache. Відомий в армії як капітан Гаррі Уельс, він двічі відправлявся в Афганістан, з 2007 по 2008 рік, а потім знову з 2012 по 2013 рік. Україна долучилась до Ігор нескорених у 2017 році, дебютувавши на Іграх в Торонто, а участь в Іграх у 2025 році стане ювілейною для нашої країни — українська збірна впʼяте продемонструє нескореність наших воїнів.

Ігри нескорених у Ванкувері-Вістлері 2025 стануть першими в історії зимовими гібридними Іграми. Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних.

Премія Пета Тіллмана за заслуги "вручається людині, яка має сильний зв'язок зі спортом і служила іншим, що перегукується зі спадщиною колишнього гравця НФЛ і рейнджера армії США Пета Тіллмана". 

Нагадаємо, У Чорногорії заборонили трансляцію російських телеканалів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next