За добу на Львівщині загасили 16 пожеж внаслідок підпалу сухої трави

За добу на Львівщині загасили 16 пожеж внаслідок підпалу сухої трави
За минулу добу, 24 березня, у Львівській області пожежники ліквідували 16 пожеж сухої трави. Так, щоб побороти вогонь залучили 16 машин спецтехніки та 58 вогнеборців.

З настанням весни мешканці Львівської області почали спалювати суху траву на присадибних ділянках, через, що і виникають займання. Про це на сторінці у Facebook повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області.

" Так, тільки за минулу добу через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 16 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 0,7 га ", - зазначають в управлінні ДСНС.

Ліквідовували займання сухостою у Дрогобицькому, Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському та Яворівському районах області.

Зазначимо, що в Україні діє заборона на самовільне спалювання сухої трави, за це передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна. Тепер, за спалення сухої трави жителям Львівщини доведеться заплатити чималу суму штрафу.

  • За самовільне випалювання рослинності або її залишків у межах територій та об'єктів природного заповідного фонду підпалювачам доведеться заплатити від 6120 до 30 600 тисяч гривень.
  • За забруднення атмосферного повітря внаслідок паління сухостою - від 30 600 до 61 200 тисяч гривень.
  • За знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу навколо населених пунктів, вздовж залізниць каратиметься штрафом сумою від 91 800 до 153 тисяч гривень.
  • Розмір штрафів за порушення вимог пожежної безпеки у лісі становить від 1530 до 15 300 тис. гривень.

 

 

Читайте також
На Львівщині горить центральний тепловий пункт (фото) На Львівщині горить центральний тепловий пункт (фото)
Причини займання встановлюються.
Трагічна пожежа на Львівщині: в будинку знайшли мертвим чоловіка (відео) Трагічна пожежа на Львівщині: в будинку знайшли мертвим чоловіка (відео)
На Львівщині сталось займання в одноповерховому дерев’яному будинку. Полум’я дуже швидко поширювалося конструкціями. Причини цієї події встановлюють експерти
Loading...
Load next