Львівський суд конфіскував у хмельничанина незадекларовані 150 тис. доларів

Львівський суд конфіскував у хмельничанина незадекларовані 150 тис. доларів
Чоловік намагався потрапити до України з Польщі. У нього виявили незадекларовані гроші, які він перевозив у рюкзаку.

Львівський апеляційний суд конфіскував у мешканця Хмельницького майже 150 тис. доларів США, які він не задекларував, перетинаючи кордон з Польщею.

Про це інформує пресслужба Галицької митниці.

Як відомо, у червні 2020 року 25-річний хмельничанин повертався в Україну з Польщі як пасажир авто через пункт пропуску «Рава-Руська-Хребенне».

Під час митного контролю працівники виявили в рюкзаку чоловіка 160 тис. доларів. Кошти він не задекларував письмово, а також не надав підтверджувальних документів.

За цим фактом на нього було складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.

Дозволені для переміщення через кордон 10 тис. євро чоловікові повернули. Решту, а саме 148, 9 тис. доларів, вилучили.

Суд першої інстанції прийняв рішення про конфіскацію валюти та накладення штрафу у розмірі 1700 грн. На це рішення громадянин подав апеляційну скаргу.

Львівський апеляційний суд заслухав думку представників обох сторін, дослідив матеріали справи та в результаті залишив апеляційну скаргу без задоволення. Це рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає, - зазначається у повідомленні.

Читайте також
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото) На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото)
На Галицькій митниці правоохоронцям СБУ вдалось викрити одного із посадовців та двох колишніх співробітників органів поліції на вимаганні та отриманні хабарів від власників "євроблях", щоб ті могли уникнути штрафів за відсутність "транзиту".
Контрабанда в панчосі: львівські митники виявили 3 кілограми бурштину Контрабанда в панчосі: львівські митники виявили 3 кілограми бурштину
Працівники Галицької митниці знайшли понад три кілограми бурштину захованого в жіночі панчохи.
Loading...
Load next