На Львівщині ДБР затримало двох митників в "Шегинях" на хабарництві (фото)

На Львівщині ДБР затримало двох митників в "Шегинях" на хабарництві (фото)
Двох співробітників пункту пропуску "Шегині" Галицької митниці було затримано за підозрою у систематичному хабарництві. Їм загрожує 10 років позбавлення волі.

У неділю, 13 червня, працівники київського ДБР провели обшуки у пункті пропуску "Шегині" Галицької митниці. Однак, пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила про викриття львівських митників лише сьогодні, 15 червня.

Посадовці вимагали у громадян кошти за безперешкодне проходження митного контролю та нестворення штучних перешкод під час ввезення вантажу на територію України, зокрема експрес-посилок, - зазначили у ДБР.

Працівників Галицької митниці підозрюють у  систематичному вимаганні грошей. Відомо, що сума хабарів становила 400-500 євро з кожного вантажного автомобіля. Під час обшуків правоохоронцям вдалось вилучити готівку у розмірі приблизно 10 тисяч доларів США.

Задокументовано три епізоди отримання неправомірної вигоди працівниками митниці. Крім того, перевіряється причетність керівництва митниці до вчинення вказаного злочину, а також досліджуються можливі прояви хабарництва на інших митницях, - наголосили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Затриманим повідомлено про підозру в одержанні хабарів за частиною 3 статті 368 КК України. У разі доведення вини митникам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також
На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото) На Львівщині СБУ викрила схему вимагання правоохоронцями хабарів з власників "євроблях" (фото)
На Галицькій митниці правоохоронцям СБУ вдалось викрити одного із посадовців та двох колишніх співробітників органів поліції на вимаганні та отриманні хабарів від власників "євроблях", щоб ті могли уникнути штрафів за відсутність "транзиту".
На кордоні у Львівській області викрили контрабанду ліків на 10 мільйонів гривень (фото) На кордоні у Львівській області викрили контрабанду ліків на 10 мільйонів гривень (фото)
У пункті пропуску "Рава-Руська", що на Львівщині співробітники митниці виявили у 35-річного українця лікарські засоби на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.
Турецькі нелегали намагались перетнути український кордон на Львівщині
Декілька громадян Туреччини намагались незаконно перетнути український кордон та потрапити у одну із країн Євросоюзу.
Loading...
Load next