Допомога жінкам: у Львові запрацювало соціальне ательє (відео)

Допомога жінкам: у Львові запрацювало соціальне ательє (відео)
У Львові запрацювало соціальне ательє, яке приймає на роботу потерпілих від домашнього насильства жінок, одиноких мам та тих, хто в складні часи не можуть себе забезпечити фінансово. І тут відсутність досвіду шиття – не проблема. Адже на базі ательє діють спеціальні безкоштовні курси.

У Львові заснували соціальне ательє, що приймає на роботу жінок, які опинилися в скрутному становищі. Це й жертви домашнього насилля і одинокі матері та ті, хто в складні часи не можуть себе фінансово забезпечити. Працюють жінки за спеціальними станками, головне - мати базові знання ткацької справи. 

"То залежить від замовлення, я не можу вам так сказати, залежно від фасону. Шили пальто, костюми жіночі", - розповіла працівниця ательє.

Якщо жінки до цього не мали подібного досвіду, то для них засновники ательє започаткували безкоштовні курси. Основне, кажуть у ательє, зробити перший крок.

"Не боятися кожній жінці, яка прийде до нас відкрити в собі нові здібності, навчатися чомусь новому. Любити займатися своєю справою. І в кінцевому варіанті, щоби ця справа приносила фінансову незалежність, щоб кожна жінка, яка прийшла до нас в ательє досягла свого успіху", - зізналась адміністраторка соціального ательє, Мирослава Квасниця.

Ідея створення такого майданчику праці для жінок, що опинилися у скруті, належить благодійному фонду "Батерфляй". Наразі це ательє має декілька напрямків, тому з часом тут планують збільшити штат працівниць. 

"Воно виконує індивідуальні замовлення. Також ми маємо пошиття текстильного виробництва. Це можуть бути й спортивні костюми, й рушники, і халати, і кухонні приладдя", - зазначила співзасновниця соціального ательє, Уляна Дорош.

До того ж на спеціальному станку тут виготовляють ще й вишиванки. А щоб залучити до роботи цієї справи більше жінок, засновники ательє працюють з благодійними організаціями, соціальними центрами тощо.

"Також ми активно співпрацюємо з центром зайнятості, який скеровує нам людей. Вже сьогодні співбесіда знову з центру зайнятості, аби змогли прийняти на роботу дівчат", - розповіла співзасновниця соціального ательє, Наталія Горун.

Наразі у ательє працює 6 жінок, ще 12 проходять курси з опанування нової професії. 

 

Читайте також
Обіцяв від 12 до 15 тисяч євро на місяць: у Львові спіймали іноземця, який вербував жінок у секс-рабство Обіцяв від 12 до 15 тисяч євро на місяць: у Львові спіймали іноземця, який вербував жінок у секс-рабство
Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави.
«Шпиталь Шептицького» запустив благодійний проєкт: пацієнтів безкоштовно оперуватимуть у Польщі (відео) «Шпиталь Шептицького» запустив благодійний проєкт: пацієнтів безкоштовно оперуватимуть у Польщі (відео)
Шпиталь Шептицького започаткував проєкт, завдяки якому українок з онкологією оперуватимуть у Польщі безкоштовно.
Вакансії на Львівщині: близько 2500 актуальних пропозицій (відео) Вакансії на Львівщині: близько 2500 актуальних пропозицій (відео)
На Львівщині відкрито майже 2500 актуальних вакансій, але наразі працевлаштувалося лише 15 вимушено переміщених осіб.
Loading...
Load next