Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища: як проходять роботи (відео)

Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища: як проходять роботи (відео)
Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища триває. Наразі там триває технічний етап, після якого розпочнеться біологічний.

Вже більше року триває технічна рекультивація Грибовицького сміттєзвалища. Щодня  на місці працює 50 працівників та понад 30 одиниць техніки. Виконує роботи консорціум двох іноземних компаній. Зараз триває найважливіший етап – зміна куполу полігону.

Ми повинні зробити так, щоб цей полігон не шкодив навколишньому середовищу і зробити його абсолютно безпечним місцем для людей. Ми маємо перепрофілювати купол полігону, щоб він був стійкішим, і перемістити певні сміттєві маси. Потім ми закриємо купол ізолятом відповідно до Європейських стандартів, - розповів керівник проекту технічної рекультивації, Ахмет Ялчін Язіці.

Загалом проходитиме рекультивація у 2 етапи.

До середини 2022 року ми маємо завершити 1 етап – технічний, до 2025 року ми маємо завершити біологічну рекультивацію, - повідомив директор ЛКП «Зелене місто», Святослав Євтушенко.

До слова, вартість лише першого етапу рекультивації майже 18 млн. євро. Роботи фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку, в межах загального проекту Lviv Solid Waste.

Також додамо, що вже більше ніж три роки на Грибовицькому сміттєзвалищі відбирається фільтрат, далі розглянуть питання видобутку біогазу.

Через процеси, які відбуваються зі сміттям, тут утворюються 2 небезпечні речовини – газ та фільтрат, тобто хімічно забруднена вода. З полігону потрібно вилучати, як газ, так і фільтрат. Для цього ми побудували станцію очищення фільтрату. Також проектом передбачена дегазація. Так полігонний газ можна буде згодом перетворювати на опалення або електроенергію, - зазначив проектний директор компанії Egis, Крістофер Раунд.

Нагадаємо, на Грибовицькому сміттєзвалищі працюють дві станції, які за добу очищають близько 500 кубометрів фільтрату.

 

Читайте також
Доля Грибовицького сміттєзвалища: на полігоні тривають роботи з рекультивації (відео) Доля Грибовицького сміттєзвалища: на полігоні тривають роботи з рекультивації (відео)
Підрядник виконав близько 40% робіт. Повністю завершити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планують у 2025 році.
Триває завершальний етап технічної фази рекультивації Грибовицького сміттєзвалища Триває завершальний етап технічної фази рекультивації Грибовицького сміттєзвалища
Наразі триває завершальний етап технічної фази рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Надалі тут планується висадка зелених насаджень
Сміттєві проблеми Львова: у місті працює станція компостування органічних відходів (відео) Сміттєві проблеми Львова: у місті працює станція компостування органічних відходів (відео)
Чи справді всі відходи у Львові викидають в одну машину та куди вивозять зібраний пластик і органіку? В ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" директорка департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Оксана Кошак розповіла про сортування відходів та роздільний збір органіки у Львові, як сприйняли місцеві мешканці таку ініціативу, а також куди вивозять львівське сміття перевізники та скільки за це платять львів'яни.
Loading...
Load next