Вдруге в історії: 55-річний житель Львова підкорив найвищу вершину світу - Еверест

Вдруге в історії: 55-річний житель Львова підкорив найвищу вершину світу - Еверест
55-річний Ігор Яськевич став другим в історії мешканцем Львова, якому вдалось підкорити найвищу вершину світу – гору Еверест (8848 м).

Львів'янину вдалося підкорити Еверест лише з другої спроби 24 травня вночі о 02:35 год, що практикують дуже рідко. Оскільки під час першої спроби на півдорозі до найвищої вершини світу виявилося, що кисневі балони Ігоря не дозаправлені наполовину, тому 55-річному чоловіку довелось підійматися на вершину з другої спроби впродовж доби. 

Про досягнення львів'янина повідомила пресслужба ЛОДА.

Зазначимо, що Ігор Яськевич є кандидатом фізико-математичних наук, підприємцем, плавцем і вихованцем чемпіона світу з плавання Григорія Прокопенка. Чоловік також є учасником руху "Мастерс" з плавання. 

Нагадаємо, що першим львів'янином, який підкорив найвищу вершину світу - Еверест є Роман Городечний.  Це трапилось у травні 2018 року. Усього ж на найвищій вершині світу побувало 30 українців, які здійснили 36 успішних сходжень.

Читайте також
У Львові провели 10-й міжнародний турнір з вільної боротьби пам'яті Ігоря Первачука (відео) У Львові провели 10-й міжнародний турнір з вільної боротьби пам'яті Ігоря Первачука (відео)
Протягом 2-х днів спортсмени з різних куточків України та з-за кордону змагатимуться за цінні нагороди та звання кращих у своїй ваговій та віковій категорії.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
У Львові знову буде сніг? У Львові знову буде сніг?
Синоптики говорять про дощ та сніг. Тиждень очікується похмурим, холодним, місцями з посиленими поривами вітру.
Loading...
Load next