У передчутті відпустки: які країни відкриті для українців і де безпечно відпочити (відео)

У передчутті відпустки: які країни відкриті для українців і де безпечно відпочити (відео)
З настанням літа львів‘яни активно планують відпочинок. Хтось вирішує залишитися в місті, хтось обдумує подорож за кордон. Львів’яни не квапляться бронювати тури заздалегідь, – кажуть турагенти. Відтак спонтанні поїздки за кордон набирають популярності

Львів'яни в очікуванні літнього відпочинку. Чимало містян, у яких відпустка припадає на спекотний сезон, вирішують провести її, вояжуючи країною.

Вирішили Україною помандрувати. Тут дуже багато гарних місць, - розповіла жінка.

Втім більшість опитаних нами львів’ян мріє про відпочинок за кордоном.

Ще не знаю. Думаю, в Туреччину, - зазначив чоловік.

В Хорватію поїхала б з задоволенням, в Італію поїхала б, - зізналась львів'янка.  

Через страх змін або ж незнання, яка ситуація з ковідом в інших країнах, львів’яни не квапляться бронювати тури заздалегідь, – кажуть турагенти. Відтак спонтанні поїздки набирають популярності.

Переважно бронюють тури з вильотом за тиждень. За 2-3 дні, за 10 днів. Це зараз найпопулярніший запит у людей, - повідомила власниця туристичної агенції, Інесса Гетманська.

Країни поступово готуються приймати туристів і щодня для в'їзду відкриваються нові курорти. Втім, вимоги до в'їзних документів у всіх різні.  

Без ПЛР-тестів на даному етапі нас приймає Чорногорія та Албанія, - додала власниця туристичної агенції. 

Не потрібен ПЛР-тест і для в'їзду в Домініканську Республіку. А ось Туреччина і Єгипет, які і надалі є найпопулярнішими місцями відпочинку для українців, ПЛР-тест вимагатимуть. Обов'язковим є такий документ і для подорожей на Кіпр, у Хорватію, Болгарію і Танзанію. Водночас і при поверненні з будь-якої країни додому, тестування або ж обсервації мандрівникам не уникнути.

Він зобов'язаний або зробити тест в країні перебування, тоді, коли турист прилітає, він звільнений від обсервації і необхідності робити тест тут вже в Україні, або встановлювати додаток "Вдома" і 14 днів бути на самоізоляції. Або по прильоту здаєш тест, скачуєш все одно цей додаток, і якщо твій тест негативний, то автоматично в додаток приходить ця інформація і тебе знімають з самоізоляції, - наголосила Інесса Гетманська.

Та попри всі труднощі, приємною новиною є різке падіння цін на відпочинок. До слова, у період пандемії, найважливішим питанням залишається безпека. Деякі готелі, з турботою про відвідувачів, на заселення виділяють лише 50% номерів, інші - заповнені на 100%. Втім усі мають дотримуватися обмежень - скасувати шведські столи, запаковувати посуд в одноразові пакети, а на столи ставити антисептики. Далі власна безпека залежить безпосередньо від туриста.

Не залежно, в якій країні ви б не були, куди б не подорожували, пандемія охопила весь світ. Ризик зустріти людину, яка виділяє вірус є абсолютно в усіх країнах, тому з новими людьми варто уникати знайомств, уникати гучних компаній, - зазначила в. о. директора Львівського обласного лабораторного центру, Наталія Іванченко.

Рекомендують медики і подорожувати власним транспортом. Якщо ж такої можливості немає, то в автобусі або літаку варто сісти поряд з членами своєї сім’ї та не знімати захисну маску впродовж усієї поїздки чи польоту. Теж слід пам'ятати і про соціальну дистанцію та перебуваючи у закладі харчування, на березі або ж у водоймах, дотримуватися відстані у понад 1,5 метри.

 

Читайте також
У Львові завершує свою роботу літній духовно-відпочинковий табір для дітей (відео) У Львові завершує свою роботу літній духовно-відпочинковий табір для дітей (відео)
Майже 300 школярів, серед яких чимало дітей із малозабезпечених родин впродовж двох тижнів не лише бавилися в ігри, а й відвідували уроки християнської етики та пізнавальні гуртки.
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next