Фестиваль архітектури та мистецтв у Львові: відкриття відбудеться у Всеукраїнський день архітектури (відео)

Фестиваль архітектури та мистецтв у Львові: відкриття відбудеться у Всеукраїнський день архітектури (відео)
Атмосфера свята на різноманітних локаціях: у Всеукраїнський день архітектури у Львові урочисто відкриють третій Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "ВЕЖА". Він триватиме 4 дні на різних локаціях міста, а також за межами Львова. Цьогоріч фестиваль присвятили 30 річниці незалежності України.

Лекції, презентації, виставки, екскурсії, майстер-класи, забіг та конкурс інсталяцій – цього четверга у Львові стартує Міжнародний фестиваль "ВЕЖА 3.0".

Цього року це особливий фестиваль, адже присвячений він даті 30-ліття незалежності нашої держави. І це буде тематикою цьогорічного фестивалю, ми будемо дивитися і обговорювати а як змінилося архітектурне обличчя Львова і Львівщини, що робити з архітектурною спадщиною, як змінилися люди і архітектори за ці 30 років, - розповів голова організаційного комітету міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "ВЕЖА" Богдан Гой.

Основним фестивальним майданчиком стане Центр архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа". Також події відбудуться і в інших локації міста.  

Ми власне розкрутили цей фестиваль на 11 локацій, тобто крім Порохової вежі буде ще локація в Свіржі, буде в УКУ, буде у Львівській політехніці огляд дипломних проектів, також в академії мистецтв, - повідомив голова ЛОО Національної спілки архітекторів України Микола Шеремета.

Насичена програма фестивалю припаде до душі і дорослим, і дітлахам.

В рамках цього фестивалю пройде дуже багато лекцій, дуже багато воркшопів, майстер-класів. Має бути мегакруто, мегацікаво, родинам і сім'ям і навіть конкурс дитячого малюнку і якщо є можливість забіг, всіх запрошуємо, - зізналась директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської облдержадміністрації Олена Василько.

Святкове завершення фестивалю відбудеться у Замку Свірж, де оголосять переможців конкурсу мистецьких інсталяцій на тему "Форма моєї незалежності". 

Ми вже всі очікуємо що 4 липня ми будемо мати змогу побачити їхні презентації і переможця цього конкурсу, я думаю вони нас вразять. Ну і звичайно переможці отримають поїздку в Цюрих, я думаю це доволі хороша мотивація, - заявила артдиректорка центру архітектури "Порохова вежа" Ангеліна Єфименко.

Також у межах фестивалю відбудеться забіг центральною частиною міста,  де впродовж усього маршруту учасники марафону зможуть милуватися найкрасивішими пам’ятками архітектури старого Львова.
 

 

Читайте також
Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео) Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео)
Товариський матч відбувся у межах міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "Вежа".
У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео) У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео)
Урочисте відкриття відбулося у центрі архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа". Його родзинкою стала презентація мистецької інсталяції з майже тонни піску, яка символізує хаотичну забудову Львова.
У Львові відбулося відкриття Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв (відео) У Львові відбулося відкриття Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв (відео)
У місті презентували мультимедійний виставковий проект "Архітектура незалежності". На експозиції представили архітектурний спадок Львова за минулі 30 років. Виставку відкрили у межах культурно-мистецького фестивалю "Вежа 3.0".
Loading...
Load next