У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео)

У Львові стартував міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа 3.0" (відео)
Урочисте відкриття відбулося у центрі архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа". Його родзинкою стала презентація мистецької інсталяції з майже тонни піску, яка символізує хаотичну забудову Львова.

У Львові розпочався III Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа". Він зібрав талановитих архітекторів, дизайнерів та художників з усієї країни та навіть Європи.

Я представляю Швейцарську компанію яка виготовляє високоякісні плити для вентильованих фасадів, для дахів, і ми власне шукаємо співпрацю так само з місцевими архітекторами. Співпраця полягає в тому щоб ми обмінювалися досвідом, ідеями, чи то буде за філіжанкою кави, чи це буде зараз в рамках фестивалю "Вежа", це такий формат який дає платформу для спілкування, - розповіла архітекторка Сюзанна Агне.

Основною локацією фестивалю став центр архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа". Нині там презентували мультимедійну виставку присвячену 30-річчю нашої незалежності. На інформаційних стендах розмістили світлини найкращих архітектурних рішень Львова за минулі 30 років.

Власне вся краса таких архітектурних фестивалів, щоб подивитися на авторів цієї архітектури, зрозуміти що насправді  як мінімум у Львові це дуже європейська архітектура і дуже хороший підхід і нам всім не соромно за ті речі які ми проєктуємо, - зазначив архітектор Андрій Базів.

Головною окрасою фестивалю "Вежа" стала інсталяція з піску. Об’єкт має назву "Місто і спадщина". Скульпторка Марія Касаткіна розповідає, створювала цю красу власноруч. Це зайняло близько 35 годин.

Нам привезли тонну піску, поклали його біля вежі, і всю цю тонну я носила на плечах. Спина не скаже мені спасибі, і цю купу піску перед вежею постійно розмивало дощами львівськими і ми навіть жартували що ця вода на фоні скульптури вона символізує львівський дощ, - зізналась скульпторка Марія Касаткіна.

Насправді ж інсталяція символізує хаотичну забудову міста. Краплі води остаточно зруйнують скульптуру вже цієї суботи. 

От ці от відерочка з пасочками вони символізують нове будівництво яке у Львові зростає дуже швидко і дуже часто з порушеннями норм. + І от зверху капає водичка під час того як хтось ліпить пасочку, зразу включається датчик і капає водичка, і вона потрохи руйнує ці вежі, - повідомила авторка інсталяції "Місто і спадщина" Юлія Шемчук.

Архітектурний фестиваль "Вежа" триватиме іще 3 дні на одинадцятьох локаціях Львова. Програма на завтра – не менш цікавіша.

День почнеться футбольним матчем архітектори проти забудовників, а потім буде насичена програма як лекційна, так і подієва. В кінці молоді бюро з усієї України будуть змагатися в режимі воркшопа, шукаючі нові форми архітектури 21 століття і переможці поїдуть в Італію, - повідомив голова організаційного комітету міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "Вежа" Богдан Гой.

Також у межах фестивалю заплановані наукові конференції, кінопокази та подорож до Свірзького замку.

 

Читайте також
У Львові відбулося відкриття Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв (відео) У Львові відбулося відкриття Міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв (відео)
У місті презентували мультимедійний виставковий проект "Архітектура незалежності". На експозиції представили архітектурний спадок Львова за минулі 30 років. Виставку відкрили у межах культурно-мистецького фестивалю "Вежа 3.0".
Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео) Архітектори VS Забудовники: у межах мистецького фестивалю у Львові відбувся футбольний матч (відео)
Товариський матч відбувся у межах міжнародного фестивалю архітектури та мистецтв "Вежа".
Фестиваль архітектури та мистецтв у Львові: відкриття відбудеться у Всеукраїнський день архітектури (відео) Фестиваль архітектури та мистецтв у Львові: відкриття відбудеться у Всеукраїнський день архітектури (відео)
Атмосфера свята на різноманітних локаціях: у Всеукраїнський день архітектури у Львові урочисто відкриють третій Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "ВЕЖА". Він триватиме 4 дні на різних локаціях міста, а також за межами Львова. Цьогоріч фестиваль присвятили 30 річниці незалежності України.
Loading...
Load next