Новий TikTok-челендж: у Львові діти крадуть ковпачки з ніпелів автомобільних коліс (відео)

Новий TikTok-челендж: у Львові діти крадуть ковпачки з ніпелів автомобільних коліс (відео)
Діти викрадають ковпачки з ніпелів автомобільних коліс. Таким чином "хизуються" перед однолітками кількістю поцупленого.

Злочинний TikTok-челендж. На Львівщині діти активно крадуть ковпачки з коліс автівок. Свої так звані успіхи висвітлюють у мережі, де хваляться цілими колекціями поцупленого. Не пощастило і львів’янці Віталії. Днями дівчина помітила, що колеса у її позашляховику - спущені. Тож звернулася до автомайстрів, які повідомили, що у неї відсутній комплект ковпачків.

Я була в шоці. Як можуть відпасти всі ковпачки? Я ще такого не бачила. Я сиділа вдома, розказувала про це татові, це почув мій брат молодший, йому 11-12 років. І каже: "Подивися, є такий новий тренд у TikTok", - зізналась потерпіла Віталія Онисик.

І такі випадки - непоодинокі. Містяни з кожним днем дедалі більше скаржаться на такі витівки дітей. Психологи ж переконують, що такі дії цілком притаманні підліткам. Саме у цьому віці їм найбільше потрібна увага. Втім, такі дрібниці можуть вагомо вплинути на майбутнє дітлахів. 

Такі девіації для підліткового віку характерні. Підлітки можуть пробувати різні речі і це ще не означає, що в дорослому житті вони почнуть красти, але ризики ж є. Є клептоманія, це хвороба, з якою людині впоратися складно, навіть дорослій. Коли зароджується такі речі? Точно в дитячому і підлітковому віці, - розповіла дитяча психологиня Надія Іванців.

Значної шкоди вилучені ковпачки автівці не принесуть, втім іноді можуть вдарити по кишені кермувальнику.

Найдешевші нічого не вартують, це звичайні ковпачки, які просто захищають від потрапляння вологи та пилу. А найдорожчі можуть вартувати навіть 50$ за комплект. Тобто вони всередині вже йдуть з батарейкою і в машині є спеціальний прилад, який ловить кожний ковпачок окремо і показує, який тиск у шині, - повідомив працівник шиномонтажу Іван Сулим.

Ба більше, подібні крадіжки можуть принести чимало клопотів крадіям та їхнім батькам. А якщо сума вкраденого перевищить 227 гривень, а винуватець досяг віку 16-років, тоді він може навіть потрапити до в’язниці.

За це є мінімальне покарання від 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян до, враховуючи, що це незначна вартість, 3 років позбавлення волі. Якщо ці особи малолітні, то в такому випадку батьки будуть відповідати за неналежне виконання батьківських обов’язків, - наголосила юристка Лілія Баюш.

А саме змушені будуть сплатити штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень

 

Читайте також
Перший місяць дії нових штрафів: що думають львів'яни (відео) Перший місяць дії нових штрафів: що думають львів'яни (відео)
Місяць дії нових штрафів минув. 17 березня Верховна Рада посилила відповідальність за порушення низки ПДР. Відтак, суми стягнень для керманичів зросли не на жарт.
У Львові перекриють перехрестя Хмельницького – Липинського: громадський транспорт змінить рух У Львові перекриють перехрестя Хмельницького – Липинського: громадський транспорт змінить рух
На час ремонтних робіт відбудуться зміни у русі 7 маршрутів громадського транспорту.
У центрі Львова реконструюють проблемне перехрестя (відео) У центрі Львова реконструюють проблемне перехрестя (відео)
У Львові розпочали реконструкцію перехрестя вулиці Під Дубом та проспекту Чорновола. Там планують посунути тротуар та розширити проїзду частину.
Loading...
Load next