Перший місяць дії нових штрафів: що думають львів'яни (відео)

Перший місяць дії нових штрафів: що думають львів'яни (відео)
Місяць дії нових штрафів минув. 17 березня Верховна Рада посилила відповідальність за порушення низки ПДР. Відтак, суми стягнень для керманичів зросли не на жарт.

Штраф за нетверезе водіння зріс до 17 000 тисяч гривень. На любителів керувати напідпитку лише за місяць встигли скласти 260 протолів.

"Якщо ми візьмемо особу, яка вже вдруге притягується до відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння – це 14 випадків, втретє – це 13 випадків", - розповів керівник патрульної поліції Львівщини, Роман Пилипенко.

Збільшили покарання і за перевищення швидкості. Та порушників, кажуть у поліції, від цього не поменшало. Патрульні за місяць винесли понад 2000 таких постанов.

"Ми можемо спостерігати зменшення порушень лише в тих місцях, де встановлені камери автоматичної фіксації. Де таких немає, де ми працюємо з трукамами, там так само, як перевищували швидкісний режим, так і перевищують". - зазначив Пилипенко. 

А штраф за непристебнутий пасок безпеки зріс аж у 10 разів. Та тут, поліція помітила вже позитивну тенденцію.

"Кількість людей, які пристібаються пасками безпеки, не тільки водії, а й пасажири, у візуально у місті зросла. Якщо брати, скільки осіб було притягнуто до відповідальності, це біля 500 адмінматеріалів складені саме за даний вид правопорушення", - додав керівник патрульної поіції Львівщини.

Думки самих водіїв з приводу зростання штрафів розділилися. Хтось таке рішення підтримав, комусь це здається несправедливим у співвідношенні до заробітних плат. Втім усі водії як один кажуть: такі штрафи стимулюють не порушувати.

"Стимулює контролювати і швидкість, і ремінь пристібати, їздити згідно правил", - розповів один із водіїв.

"В нас в Солонці зараз є камери. Я вже два рази дуже гарно заплатив. Мені приходить повідомлення з банку, не встиг проїхати, як за 10 хвилин було вже. І все. Тепер їжджу повільніше. Впливає значить психологічно, а як інакше впливати?", - зізнався один із львівських водіїв.

Юристи теж наголошують на ефективності нових штрафів та змін, які внесла Верховна Рада. Пояснюють це тим, що часто водії залишалися непокараними, тому що термін розгляду справи був лише 3 місяці. Зараз на це виділили рік.

"Моменти зі строками вже усунені. Вони збільшені. Враховуючи той факт, що доволі незначний проміжок часу пройшов з 17 березня, то такі впровадження відкриті. Я думаю, вони будуть задоволені. Суди активно притягують правопорушників до відповідальності", - повідомила юристка, Лілія Баюш.

Додамо, що посилили штрафи не лише для керманичів, а й для пішоходів, які, за словами поліції, порушують не менше. Відтак, від 17 березня на них склали вже близько 150 протоколів.

 

Читайте також
У Львові п'яний чоловік протаранив три автівки та помочився на авто поліцейських (фото) У Львові п'яний чоловік протаранив три автівки та помочився на авто поліцейських (фото)
П'яний 40-річний водій Porsche Cayenne, втікаючи від поліцейських розбив три автівки, після того, як порушника вдалось наздогнати він вирішив помочитись на поліцейське авто.
У Львові поліцейські "спіймали" водія який збив пішохода та втік з місця ДТП (фото) У Львові поліцейські "спіймали" водія який збив пішохода та втік з місця ДТП (фото)
Львівські поліцейські розшукали водія, який керуючи автомобілем "Лада" учора, 17 травня скоїв наїзд на пішохода неподалік села Стені Яворівського району. Порушник втік із місця аварії, постраждалого внаслідок ДТП довелось госпіталізувати до лікарні із важкими травмами.
У Львові вчетверте арештували серійного порушника ПДР У Львові вчетверте арештували серійного порушника ПДР
24-річного львів'янина у стані сп'яніння за кілька років зупиняли 22 рази. За кермо Іван Панас не сяде найближчі 100 років. 
Loading...
Load next