Феєрверки, танці та російські пісні на меморіалі: у Львові поліція завела справу на дівчат (відео)

Феєрверки, танці та російські пісні на меморіалі: у Львові поліція завела справу на дівчат (відео)
Дівчата влаштували святкування на Меморіалі Героїв Небесної сотні. Львівська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом осквернення пам'ятника.

В ніч з 3 на 4 липня декілька молодих львів'янок влаштували святкування дня народження своєї подруги на меморіалі Героїв Небесної Сотні у Львові, що на вулиці Підвальній. Внаслідок цього місцева поліція відкрила справу за фактом осквернення меморіалу, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Встановлено, що кілька дівчат запалювали фейєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, під час моніторингу соціальних мереж поліцейські Львівщини виявили фото та відео на яких декілька дівчат, під час святкування 18-річчя своєї подруги, запалювали феєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні. Дівчата танцювали, пили та веселилися у місці, куди у скорботі приходять родичі загиблих. Завершилося святкування дня народження масштабним феєрверком. 

Зокрема, правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом осквернення пам'яті Героїв та меморіалу, який було встановлено на їхню честь. Тепер дівчатам загрожує обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк. Наразі триває досудове розслідування, а правоохоронці встановлюють обставини події. 

Зауважимо, що виконувач обов'язків директора ЛКП "Муніципальна варта" Володимир Данилюк повідомив, що мерія Львова скерувала листа до правоохоронних органів щодо такого святкування.

Мені дуже прикро, що наша молодь не усвідомлює значення цього громадського простору. Зі свого боку ми скерували листа в поліцію, щоб вони дали правову оцінку діям цих молодих людей. По факту, охоронець підійшов до цих молодих людей, але зробив він це, на мій погляд, дещо запізно. Він зупинив це все, і дівчата вимкнули музику та покинули територію. Але все ж він мав це попередити, запобігти, - наголосив Данилюк.

Відео святкування дня народження на меморіалі Героїв Небесної Сотні опублікувала "Друга приватна мемарня" на своїй сторінці у Twitter.

Читайте також
У Дрогобичі демонтують радянський меморіал «Вічний Вогонь» (відео) У Дрогобичі демонтують радянський меморіал «Вічний Вогонь» (відео)
Комунальники розпочали розбирати комуністичну символіку Меморіалу слави «Кладовище радянських воїнів» 
Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір Святкування Дня захисника України: молодь запрошують на історично-патріотичний табір
У середині жовтня українці відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найважливіших свят у році. Саме 14 жовтня українці святкують День захисників України, День запорозького козацтва та День створення Української повстанської армії.
День народження легенди: у Львові провели фестиваль до 55-річчя Кузьми Скрябіна День народження легенди: у Львові провели фестиваль до 55-річчя Кузьми Скрябіна
У Львові провели фестиваль до 55-річчя Кузьми Скрябіна, де відомі українські виконавці заспівали його найкращі пісні
Loading...
Load next