Львівського прокурора викрили на одержанні хабаря від поліцейського (відео)

Львівського прокурора викрили на одержанні хабаря від поліцейського (відео)
Прокурор запропонував працівнику поліції допомогти уникнути кримінальної відповідальності. За 2 тисячі доларів США він пообіцяв закрити справу.

Учора, 21 липня, на хабарі затримали прокурора відділу Львівської обласної прокуратури. Він обіцяв полагодити питання щодо кримінального провадження проти поліцейського за підробку адмінпротоколу. За цю послугу він отримав 2 тисячі доларів США. 

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Прокурор, будучи процесуальним керівником у кримінальному провадженні за фактами зловживання владою, службового підроблення та зловживання впливом (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 369-2 КК України), одержав від особи 2 тис. доларів США неправомірної вигоди за нескасування постанови про закриття цього провадження, - йдеться у повідомленні. 
 

Хабар, який дали прокурору вилучили в автомобілі. На відео видно, що затримання відбулося неподалік ринку Привокзальний.

У червні-липні 2021 року прокурор запропонував працівнику поліції допомогти уникнути кримінальної відповідальності. Поліцейський був фігурантом у справі за фактом підробки адмінпротоколу, яку розслідували слідчі Теруправління ДБР Львова, а прокурор виступав процесуальним керівником, - уточнили у ДБР. 

Затриманому передбачається покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ДБР.
 

 

Читайте також
"Спіймали на гарячому": у Львові поліцейські на хабарі затримали чиновника
Львівські правоохоронці затримали чоловіка під час одержання хабаря. Сума неправомірної вигоди становила 73,6 тисячі гривень.
Головного інженера "Львівської залізниці" підозрюють у корупції та махінаціях Головного інженера "Львівської залізниці" підозрюють у корупції та махінаціях
Львівська обласна прокуратура повідомила про підозру головному інженеру "Львівської залізниці" через незаконне заволодіння чужим майном, а також зловживання службовим становищем.
Пропонував хабаря і втікав: у Львові поліцейські затримали п'яного водія
Водій у стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП та намагався втекти з місця події. Чоловік сказав патрульним, що вжив алкоголь після аварії і демонстративно випив знову.
Loading...
Load next