Вимагав $500 тисяч хабаря: ексголову Львівської облради засудили до 8 років ув'язнення

Вимагав $500 тисяч хабаря: ексголову Львівської облради засудили до 8 років ув'язнення
Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Колишнього нардепа і главу Львівської облради Ореста Фурдіча засудили до восьми років позбавлення волі за вимагання хабаря сумою у 500 тисяч доларів на посаді директора Інституту агроекології та природокористування НААН. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зокрема, Фурдіча визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту.

Директора Інституту було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди – 300 тис. доларів США. Загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тис. доларів США, - йдеться у повідомленні САП.

Відомо, що суд визнав колишнього депутата та главу Львівської облради винним за частиною 4 статті 368 КК України і засудив його до восьми років позбавлення. Йому також заборонили обіймати певні посади протягом трьох років.

Проте, зауважимо, що на вирок суду ще може бути подана апеляція.

Читайте також
Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео) Приватизація тюрем: що буде на місці колонії №48 у Львові (відео)
Зробити місто безпечнішим та покращити умови для в’язнів. Програма великої приватизації тюрем торкнеться і Львівської виправної колонії номер 48. Приміщення, площею у понад 11 гектарів, де колись перебували в’язні, хоч і пустує ще з 2018 року, та все ж тягне за собою чималі витрати з державного бюджету.
У Львові СБУ повідомило про підозру посадовцям "Львівгазу", які вимагали хабарі у жителів У Львові СБУ повідомило про підозру посадовцям "Львівгазу", які вимагали хабарі у жителів
Служба безпеки України у Львівській області повідомила про підозру двом посадовцям "Львівгазу", які раніше вимагали у місцевих підприємців та населення чималі суми хабарів.
На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео) На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео)
У Львівській області на хабарі у 1 мільйон гривень затримали керівника однієї з філій "Нафтогаз Тепло" - "Новояворівських електромереж". Хабарника "спіймали на гарячому" - одразу після передачі грошей.
Loading...
Load next