В Україні вшановують 19-ті роковини Скнилівської трагедії - наймасштабнішої катастрофи в історії авіашоу (відео)

В Україні вшановують 19-ті роковини Скнилівської трагедії - наймасштабнішої катастрофи в історії авіашоу (відео)
Саме цього літнього дня, 27 липня, 19 років тому трапилася найбільша катастрофа в історії авіаційних шоу неподалік Львова, на Скнилівському летовищі.

Сьогодні, 27 липня, минає 19 років з дня Скнилівської трагедії – однієї з найбільших авіакатастроф в історії авіашоу. 

В цей день 2002 року на військовому летовищі "Скнилів" під Львовом під час авіашоу, присвяченого 60-річчю 14-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України, сталася одна з найжахливіших катастроф на авіашоу в Європі.

Внаслідок падіння літака Су-27 загинуло 77 людей, в тому числі 28 дітей. Ще понад 500 людей були визнані судом постраждалими. На аеродромі на момент катастрофи перебувало близько 10 тисяч осіб.

Фігури вищого пілотажу виконували досвідчені пілоти першого класу полковник Володимир Топонар і другий пілот полковник Юрій Єгоров. Обидва пілоти встигли катапультувалися й зазнали лише незначних травм. 

Справа розслідування була взята на контроль Генеральної прокуратура України і спеціальної комісії Міністерства Оборони України. До відповідальності за трагедію було безпосередньо притягнено 10 осіб, з яких 5 були виправдані. Осіб, причетних до авіашоу, та льотчиків було визнано винними у скоєнні аварії через недбалість та невиконання плану польоту. Ніхто зі звинувачених власної вини в трагедії не визнав.

Причини падіння літака обговорюються й досі. Серед різних версій експерти, державні посадовці та фахівці називають, зокрема, помилку в розрахунку висоти виконання трюків, відмова техніки, помилку пілотів і відсутність у них достатньої льотної практики.

 

Читайте також
Скнилівська трагедія: у Львові вшанували пам'ять жертв кривавого авіашоу (відео) Скнилівська трагедія: у Львові вшанували пам'ять жертв кривавого авіашоу (відео)
Святковий настрій та історична подія перетворились на криваве місиво. Цьогоріч минає 19 років з дня Скнилівської трагедії. А рідні та близькі загиблих вкотре приходять на місце катастрофи, аби згадати та помилитися за померлих.
На Львівщині в потрійній ДТП загинула дитина, ще четверо людей постраждали (фото) На Львівщині в потрійній ДТП загинула дитина, ще четверо людей постраждали (фото)
У Львівській області внаслідок зіткнення трьох автомобілів загинула дворічна дитина, ще четверо людей постраждали.
На Львівщині внаслідок ДТП постраждало 6 осіб (відео) На Львівщині внаслідок ДТП постраждало 6 осіб (відео)
На автодорозі «Нижанковичі-Стрий» у селі Верхні Гаї 19-річний мешканець Івано-Франківська виїхав на зустрічну смугу та спричинив ДТП 
Loading...
Load next