Опалювальний сезон у Львові: комунальники розпочали підготовку у Шевченківському районі (відео)

Опалювальний сезон у Львові: комунальники розпочали підготовку у Шевченківському районі (відео)
Зараз комунальники ремонтують один з котлів на теплоцентралі "Північна", що забезпечує гарячою водою і теплом Шевченківський район.

Підготовка до опалювального сезону продовжується. Зокрема зараз комунальники ремонтують один з котлів для нагріву води на теплоцентралі "Північна". Ця установа забезпечує гарячою водою і теплом Шевченківський район. Проблеми у роботі обладнання виявили після проведення гідравлічних випробувань. Додатково також перевіряли роботу насосів, дистанційного обладнання, труб тощо.

Водогрійний котел вона річ така непередбачувана. Вона в експлуатації вже понад 30 років. Тому заміна труба, це є основна операція, яку необхідно проводити, щоби втримати обладнання у відповідному технічному стані, - повідомив головний інженер ТЦ "Північна" Микола Олійник.

Інженери кажуть, що мають усі необхідні матеріали для проведення робіт й до кінця літа ремонт мають завершити.

Роботи виконуються складні, на висоті порядка 20-25 метрів. Зведення риштування зайняло досить тривалий час. Тому закінчення такої роботи і якість її виконання повинні бути виконані на найкращому рівні, щоби повторні роботи виконувалися, якомога менше, - додав Микола Олійник.

По різних локаціях Львова також оновлюють труби, на яких після гідравлічних випробувань виявили прориви. Тому й доводиться на час робіт вимикати мешканцям гарячу воду, зазначають комунальники. І додають: скарги мешканців про відсутність гарячої води зрозумілі, але невиконання цих робіт зараз загрожує виникненням аварійних ситуацій взимку.

Цьогорічне гідравлічне випробування показали, що дуже багато дефектів, які ми просто не бачили під час завершення попереднього опалювального сезону. Тобто мережа працювала і здавалося, що усе добре, все нормально, то можна було лишити, зупинити тепломережу  і дочекатися наступного опалювального сезону. 

А при пуску вона би просто показала себе у всій красі. Тобто ми мали би дуже багато поривів, - зазначив заступник головного інженера ЛКП "Львівтеплоенерго" по ТЕЦ, ТЦ Володимир Якимишин.

Додатково до початку нового опалювального сезону планується ще виконати заміну теплотраси на вулиці Ковальській. Роботи на цій ділянці розпочнуться найближчим часом. До слова, оновлення мереж "Львівтеплоенерго" відбуваються відповідно до інвестиційної програми установи.

 

Читайте також
Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео) Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео)
Із понеділка, 11 жовтня, у Львові розпочнеться опалювальний сезон – опалення подаватимуть до шкіл, садочків, лікарень та до житлових будинків.
Обережно: ожеледиця! Чи встигають комунальні служби посипати дороги у Львові? (відео) Обережно: ожеледиця! Чи встигають комунальні служби посипати дороги у Львові? (відео)
Через ожеледицю львів’яни масово атакували «Гарячу лінію міста». Від самого ранку у відповідній «Фейсбук»-спільноті з’являються дописи про непосипані дороги та тротуари.   
З 14 листопада у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців: чи готове місто? (відео) З 14 листопада у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців: чи готове місто? (відео)
Зараз офіційно опалювальний сезон розпочався тільки для шкіл, садочків, лікарень та закладів культури. А вже з понеділка почнуть обігрівати й житлові будинки.
Loading...
Load next